Zoom image | View original size
The architect purchased this property and decided to move into the house while phasing construction projects. The intention is for the project to be a laboratory for architectural experiments. The site is in the country in a partially wooded area with rolling hills with views to the west and south. The existing house is located on the highest ground of the site on the edge of where the trees meet the native prairie grass meadow. The project has been built by the architect with his own hands. Each of the last four summers, college architecture students have been hired to assist with the design and construction. Each piece was designed and then constructed, which allowed the design to continue to evolve as it was being constructed. Everything was custom designed and built on site: Panelization of walls, fabrication of custom hurricane clips, hybrid wood and steel wall structures, 5 staircase designs, 3 custom window frames, doors, floors, ceilings and custom millwork. View more View full description
Share Share