Zoom image | View original size
The recurring ritual that plays out in the journey to the holiday home is integral to the conception of this house: the car and its contained interior; the stop off for provisions in the last town before arrival; getting out and unchaining the entry gate before driving onto the site; the wall that confronts them, the view denied; the welcoming gesture of the front portal wedge; and the final release to the view as one enters the main living spaces. Beached House continues BKK Architects interest in the curation of the domestic as a sequence of unfolding spaces that deny, and then release views. The journey through the house is through a series of subtly shifting spaces that alter one’s orientation to climate and terrain. Beached House has been conceived formally as an exercise in volumetric origami; folding of spaces over and upon each other. In this way the house resembles a small village or informal site occupation that has aggregated over time. There are a number of these folded spatial sequences within the house that allow for playful discovery and encounter as well as opportunities for varying connections between spaces. View more View full description
Share Share