Zoom image | View original size
The Existing: The site was 280 square metres corner site which south and east orientation, the main street on the south part. Located at housing estate which was developed by city government of Surabaya in 1980’s at the eastern part of the city. The old house totally demolished due to poor structural condition, only remain roof tile which is still in good condition as recycle material for the new one. The needs: This house was planned to be occupied jointly by the owner (elder couple) and one of his son and their families. To accommodate this, the division of functions vertically into the solution. Clients as parents lived downstairs while his son and his family would later lived upstairs. In addition, this house will be partly used for post-retirement home business and 'home office' for one of his son. On the side of the house facing the main road (south), designed a garage which can later serve as shops. This store has its own access to the floors above it is designed as a home office. Between the 2nd floor with a home office has a connecting door. Family of the owner is a big family who often conduct routine activities together so that the necessary space to accommodate routine field, such as: family gathering, study, fasting & prayer go together etc. tarawih. Starting the front porch, living room, family room to the dining room is designed without a permanent wall that is expected to accommodate the activities of a friendly atmosphere, if necessary. To support this effort also the carport area of the east side can be used as an extension of the kitchen. View more View full description
Share Share