We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Gardiner Museum Renewal / KPMB Architects

Architects: KPMB Architects Location: Toronto, Canada Client: Gardiner Museum Project Team: Bruce Kuwabara (design principal), Shirley Blumberg (partner-in-charge), Paulo Rocha (design/project architect); Shane O’Neill, Javier Uribe, Kevin Bridgman, Tyler Sharpe, Ramon Janer, Steven Casey, Bill Colaco (project team) Structural Enginnering: Halsall Associates Ltd. Mechanical and Electrical Engineering: Crossey Engineering Ltd. Contractor: Urbacon Budget: US $7,23M Photographs: Eduard Hueber & Tom Arban

Gardiner Museum Renewal  / KPMB Architects Gardiner Museum Renewal  / KPMB Architects Gardiner Museum Renewal  / KPMB Architects Gardiner Museum Renewal  / KPMB Architects

Boh Visitor Center / ZLG Design

Of the things i really love about maintaining this blog is that it gathers architects from all around the world. In this case, the people from ZLG Design in Malaysia sent us their project for the BOH Visitor Center through our contact form – same as many other offices we will publish in the next days. Everyone is invited!

This great building -my personal favorite in the last month- is located in Malaysia, overlooking an amazing landscape. I think that its tectonic work really frames the natural surrounding.

Architect: ZLG Design Team: Huat Lim, Susanne Zeidler, Jimmy Wong, Mary Verhaeghe, Hong Chieh Location: Sungai Palas, Cameron Highland, Boh Visitor Centre, Malaysia Locale description: Tea plantations and factory Site area: 12,168.32 sqm Built area: 1,233.8 sqm Building start: November 2005 BUilding completion: July 2006 Budget: USD$498,652.29

In Progress: Mountain Dwellings / BIG

by HOME
by HOME

Right next to their VM Housing project, BIG is currently finishing their new project: Mountain Dwellings. But this time, the client asked for a specific program with 2/3 parking and 1/3 living. Rather than doing 2 separate buildings, BIG decided to combine the splendours of the suburban backyard with the social intensity of urban density, resulting on a terraced housing over the parking area.