Oberfeld Residence / SPF Architects

© John Linden

Architects: SPF:a
Location: West Hollywood, CA,
Design Principal: Zoltan Pali
Principal: Judy Fekete
Project Manager: Anupama Mann
Collaborators: Matt Lunn, Mark Meyer, Yvonne Wong , Jamie Heitner
Structural Engineer: Norman Epstein
MEP Engineers: John Gautrey/ IBE Consulting Engineers
Landscape Engineers: Andrea Cochran/ Andrea Cochran Landscape Architecture
Project Area: 10,000 sqf
Project Year: 2010
Photographs: John Linden

Caverhill Residence / SPF Architects

Architects: Studio Pali Fekete architects
Location: , CA,
Project Team: Zoltan Pali, FAIA, Judit Fekete, Siddhartha Majumdar, Brian Di Maggio, Mark Meyer, Matt Lunn, Yvonne Wong, Gregory Fischer, Richard McNamara
Structural Engineer: John Labib and Associates
Landscape Architect: Korn Randloph Landscape Architects
Contractor: William Kent Development Inc.
Project Area: 418 sqm
Project Year: 2009
Photographs: John E. Linden

National Music Center / SPF Architects

night-r02
Rendering By-Encore

Culver City, California based firm, SPF Architects recently presented their design concept for the Cantos for Calgary.  The project is “seen by many as one of the country’s most ambitious and important urban-design projects.”  Located in the center of Calgary, the new music center will not only focus on performance areas but will become more of a cultural space as it will be “part museum and part education.”

More about the Music Center after the break.

Zhuhai Opera House / SPF architects

SPF Architects, based in Culver City, , have created an design for the in Guangdong Province, China.  Learning from the traditional principles of the region,  the opera house’s form gives the appearance of stacked pebbles.  Such an idea was conceived as a way to create a visual balance based on the Chinese principle from the five element theory.   The opera house has three stacked levels that provide varying programmatic activities, such as a 1500 seat auditorium, large plaza gathering space, rehearsal hall, restaurants and other public amenities.  A forest behind the structure gives the impression of growth and sustainability. 

More images after the break.