Olympic Golf Course Clubhouse Proposal / RUA Arquitetos

Courtesy of

RUA Arquitetos shared with us their design for the Olympic Golf Course Clubhouse in which is organized like a comfortable veranda, dissolving the limits between the landscape, the building, and the users. As Rio citizens, the architects wanted an architecture that expressed the city’s lifestyle, one that was tropical, open and generous, like a big varanda leaning over the golf course. They reconfigured the concept of ‘veranda’ with a large, extremely light roofing around which the clubhouse’s activities are organized. More images and architects’ description after the break.

Rio 2016: RUA Arquitetos to design Olympic Golf Course Clubhouse

©

The Brazilian Institute of Architects and Rio de Janeiro department (IAB-RJ) have announced architects Pedro Évora and Pedro Rivera of RUA Arquitetos as winners of a competition to design the 2016 Olympic golf course clubhouse. The competition, open to professionals who graduated within the last 15 years, attracted entries from 82 teams of architects and landscape architects from across .

RUA Arquitetos’ winning scheme captures the atmosphere of Rio by showcasing the lush tropical landscape of Barra da Tijuca with a large veranda whose lightweight roof collects rainwater to irrigate the course.

Continue reading for the architects’ project description.