Video: Pedras Salgadas Eco-Resort / Luís Rebelo de Andrade & Diogo Aguiar

Today, we share with you the 2nd video that our friends from Archmov made. Pedras Salgadas Eco-Resort was designed by Luís Rebelo de Andrade & Diogo Aguiar in Bornes de Aguiar, Portugal and consists in seven dwellings for an eco-resort completed in 2012. Enjoy!

Filming: Ivo Tavares (ITS – Ivo Tavares Studio)
Post-Production: Luís Melo (ITS – Ivo Tavares Studio)
Translation: Pedro Carvalho (INCEPTION ARCHITECTS)

House in Odemira / Vitor Vilhena Architects

© Joao Morgado

Architects: Vitor Vilhena Architects
Location: Herdade das Arrifóias, Odemira, Alentejo,
Area: 175 sqm
Year: 2010
Photographs: Joao Morgado

Agros Headquarters / Rocha Leite Arquitectos Associados

© FG + SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Architects: Rocha Leite Arquitectos Associados
Location: Póvoa de Varzim,
Architects In Charge: António Rocha Leite, Carla Maria Rocha Leite
Collaborators: Cátia Meirinhos, Pedro Carvalho, Miguel Monteiro, Inês Pimentel
Builder: MSS Construction
Year: 2012
Photographs: FG + SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

House in Travanca / Nelson Resende

© FG+SG

Architects: Nelson Resende
Location: ,
Area: 456 sqm
Year: 2012
Photographs: FG+SG

Video: Arts and Creative Platform / Pitágoras Arquitectos

We are happy to tell you that ArchDaily has partnered with ARCHMOV. Starting today, we will feature amazing videos featuring great projects from Portuguese architects.

Designed by Pitágoras Arquitectos the Arts and Creative Platform was completed in 2012 for the 2012  European Capital of Culture.

Filming: Ivo Tavares (ITS – Ivo Tavares Studio)
Post-Production: Luís Melo (ITS – Ivo Tavares Studio)
Translation: Pedro Carvalho (INCEPTION ARCHITECTS)

G.C. House / Atelier d’Architecture | Lopes da Costa

© Manuel Aguiar

Architects: Atelier d’Architecture | Lopes da Costa
Location: Ovar,
Architect In Charge: José António Lopes da Costa, Tiago Meireles
Collaborators: Rita Gonçalves, Filipe Ribeiro
Photographs: Manuel Aguiar

LEDscape / LIKEarchitects

© FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Architects: LIKEarchitects
Location: Belém Cultural Center, ,
Project Year: 2012
Photographs: FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Godiva House / Empty Space Architecture

© João Morgado

Architects:
Location: Cascais,
Architect In Charge: Luis Mendes
Collaborators: Nuno Gonçalves, Simone Cunha, Tiago Leal, José Maria Santos
Year: 2012
Photographs: João Morgado

Santa Cruz Field / José Cabral Dias + Luís Miguel Correia

© FG+SG

Architects: José Cabral Dias + Luís Miguel Correia
Location: ,
Authors: José Cabral Dias, Luís Miguel Correia
Collaborators: Daniel Gameiro, Luís Spranger Carvalho, Nuno Ferreira Barbosa, João Fôja, Patrícia Miguel, Vanda Correia
Project Year: 2008
Photographs: Courtesy of JCD+LMC, FG+SG

EVOA – Environmental Interpretation Center / Maisr Arquitetos

© Filipa Miguel Ferreira

Architects: Maisr Arquitetos
Location: , Portugal
Area: 470 sqm
Year: 2009
Photographs: Filipa Miguel Ferreira

C+P House / Gonçalo das Neves Nunes

© FG + SG

Architects: Gonçalo das Neves Nunes
Location: ,
Architect In Charge: Gonçalo das Neves Nunes
Structural Project : Fernando Rodrigues
Landscape Project : Filipa Cardoso Meneses, Catarina Assis Pacheco
Electrical And Mechanical : Paulo Rodrigues
Area: 322.0 sqm
Year: 2011
Photographs: Fernando Guerra

L’And Vineyards Hotel / PROMONTORIO + Studio MK27 – Marcio Kogan

© FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Architects: Studio MK27 – Marcio Kogan, PROMONTORIO
Location: 7050 ,
Architecture: PROMONTORIO
Interior Architects: Studio MK27
Landscape Architecture: PROAP
Area: 2,964 sqm
Year: 2011
Photographs: FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Refurbishment of the Old Railway Station of Mora First Prize Winning Proposal / CVDB Arquitectos + Tiago Filipe Santos

Courtesy of CVDB Arquitectos + Tiago Filipe Santos

Designed by CVDB Arquitectos, with Tiago Filipe Santos, the proposal for the Refurbishment of the Old Railway Station of , is focused in the pragmatic definition of uses. These aim to bring to life the existing buildings, activate their use, clarify the functional and distributive relations between spaces, and promote new built areas that incorporate a contemporary presence through the iconographic approach of the facades.More images and architects’ description after the break.

Environmental Interpretation Centre in São Jorge Island / Ana Laura Vasconcelos

© FG + SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Architects:
Location: Azores,
Client: Government of the Azores Regional Ministry of Environment and Sea
Engineering: Batiaçores, Lda
Structural: Helena Batista
Mechanical: João Paulo Veloso
Lightning : João Mota Vieira
Constructor: Castanheira & Soares
Area: 256.0 sqm
Year: 2011
Photographs: FG + SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Campos Pharmacy / e|348 Arquitectura

© ITS – Ivo Tavares Studio

Architects: e|348 Arquitectura
Location: ,
Project Architects: Nuno Pinheiro, António Teixeira
Constructor: Clipharma
Area: 160 sqm
Year: 2012
Photographs: ITS – Ivo Tavares Studio

Environmental Interpretation Centre in Flores Island – Azores / Ana Laura Vasconcelos

© FG + SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Architects: Ana Laura Vasconcelos
Location: ,
Cost: € 1,000,000 euros
Area: 490 sqm
Year: 2009
Photographs: FG + SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

Eduardo Souto de Moura to receive Israel’s prestigious Wolf Prize

 © Francisco Noguei

Breaking news from Tel Aviv: The Wolf Foundation has announced that Pritzker Prize laureate Eduardo Souto de Moura will be honored with ’s prestigious Wolf Prize. The Portuguese architect was named “to reward his advancement of the craft and ideas of architecture.”

Since 1978, Wolf recipients have been annually award to honor those who have advanced the fields of art and science. Often, they are considered to be strong contenders for Nobel prizes, as about one out of every three laureates in chemistry, physics and medicine have gone to receive the Nobel.

Learn more after the break…

Lordelo Pharmacy / José Carlos Cruz – Arquitecto

© FG+SG

Architects: José Carlos Cruz – Arquitecto
Location: ,
Civil Engineer: NORVIA
Mechanics Engineer: GET_Raul Bessa
Area: 522.0 sqm
Year: 2012
Photographs: FG+SG