New XIUYI Kindergarten Proposal / Studio 7 of Urban Architecture China

Courtesy of

Designed by Studio 7 of Urban Architecture , their proposal for the New XIUYI Kindergarten in Kunshan, China aims to strongly connect to the layout of the traditional village. They do this by spreading 30 classrooms into nine buildings and forming a relatively independent settlement type of a space. The organic arrangement creates both interesting private play areas and diversified public spaces, at a scale appropriate for children. More images and architects’ description after the break.

Sichang Road Teahouse / Miao Design Studio

Courtesy of Pu Miao

Architects: Miao Design Studio
Location: Kunshan,
Design Architect : Pu Miao
Local Architect: Shanghai Landscape Architecture Design Institute
Area: 300 sqm
Year: 2008
Photographs: Courtesy of Pu Miao

Riverside Park Pavilion / Vector Architects

© Shengliang Su

Architects: Vector Architects
Location: , China
Partner In Charge: Chien-­Ho Hsu, Gong Dong
Project Architect: Feng Xu
Project Advisor: Nan Wang
Project Team: Brian Lap Heng Fung, Xing Liang, Diego Caro Serrano, Edith Yeung, Zhimin Zhou
Area: 175 sqm
Year: 2013
Photographs: Shengliang Su

Kunshan Middle School Proposal / United Design Group

Courtesy of

Through United Design Group’s investigation of their context and analysis of the program, they identified, organized and prioritized the four functions inside the school with this “sequence”: public area, education area, living area, and sport facilities, in order to optimize the circulation and the time of students, teachers and guests. The main goal was the integration of the system with the landscape. To do so, they took into account as a valuable reference the Suzhou Gardens Style, in which the water plays a significant role, trying to interpret it in a modern way. More images and architects’ description after the break.

Harvest Pavilion / Vector Architects

© Shu He Photo

Architect: Vector Architects
Location: Kunshan,
Client: Kunshan City Investment Company
Design-Partner-In-Charge: Gong Dong, Chien-ho Hsu
Project Architect: Feng Xu
Project Advisor: Nan Wang
Building Area: 150 sqm
Completion: 2012
Photographs: Shu He Photo