Haus der Zukunft (‘House of the Future’) Competition Entry / Dietmar Köring, Simon Takasaki, EyeTry

© Dietmar Köring, Simon Takasaki,

Designed by Dietmar Köring, Simon Takasaki and EyeTry, the proposal for the Haus der Zukunft (‘House of the Future’) responds to ’s strict urban context: the concept of the “urban block” is touched upon and developed further. The building is partially lifted off the ground, and takes up the general building height of common housing. The fluid ground floor concept takes users into the open and dynamic spaces of the building’s interior. The urban block features three-dimensional cuts on the side facing the park, which creates a contemporary, clear structure, blurring the boundaries between exterior and interior. More images and designers’ description after the break.