We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

NAVER MOBILE APP SQUARE / URBANTAINER

Previously limited to particular locations, Naver App was delivered all around the nation using a ‘kit-box’ concept. With the addition of a ‘kinetic’ element to the existing over-sized delivery box concept, the new Naver App Square, designed and constructed by URBANTAINER has evolved into a giant moving gift box. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / MenoMenoPiu Architects

MenoMenoPiu Architects have shared their submission for the Daegu Gosan Public Library Competition in Daegu, Korea.  This project focuses on creating a community with Daegu’s Metropolitan Center with consideration for urban flows and social trends.  Join us after the break for more.

Yongsan International Business District / REX

© Luxigon
© Luxigon

Architect: REX Location: Seoul, Korea Built Area: 115,500 sqm (1,240,000 sqf) Completion year: 2016 Program: 47,800 sqm of luxury housing for short-term residents, 27,000 sqm of retail, and 929 parking stalls Renderings: Luxigon and Rex

Cross # Towers / BIG

Courtesy of BIG
Courtesy of BIG

Danish architects BIG have just shared with us the Cross # Towers, their latest project in Seoul. BIG’s residential towers in the Yongsan International Business District revitalize the Han riverfront into a new commercial and residential center for the citizens of Seoul. More images and information after the break.

West 8 + IROJE wins Yongsan Park competition in Seoul

©West 8 urban design & landscape architecture
©West 8 urban design & landscape architecture

Rotterdam-based practice WEST 8, together with the local architects of IROJE, have been announced winner of the International Competition for Master Plan of Yongsan Park, Korea. The Ministry of Land, Transport and Maritime Affairs of the Republic of Korea organized the competition with the intention to create a “national park in which nature, culture, history and the future come in harmony.” Located in a large area in the center of Seoul, the circa 243 ha site has been in use as a military base for an extensive period both during the Japanese occupation and under post-war American protection. Continue reading for more information on the Yongsan Park competition.

Lollipop House / Moon Hoon

© Moon Hoon
© Moon Hoon

Would you live here? Designed by Seoul-based practice Moon Hoon, this single family residence for Giheung-Gu, Korea is organized around a central stair that branches to seven different living levels.  Wrapped in a colorful facade of metal panels, the coloring choice provides a strong statement for the unusual residence along with conjuring images of a child’s favorite treat.  The clients urged Moon Hoon to explore the idea of multiple living planes which has resulted in a skip floor setup with a study, living area, kitchen and dining area, master bedroom, children’s bedroom, attic playroom and upper level room, stemming from the circulation core.  An atrium runs the height of the house and allows natural light to illuminate the interiors. More images and drawings after the break.

In Progress: Water Circle / UnSangDong Architects

 Courtesy of UnSangDong Architects
Courtesy of UnSangDong Architects

Architects: UnSangDong Architects Location: 555-9 SongSan-li SeolAk-myeon GaPyung Kyeunggi-do, Korea Client: Cheong-shim Bldg, Area: 505.00 sqm Gross Floor Area: 637.40 sqm Structure: R.C. Photographs: Kyung-sub Shin

 Courtesy of UnSangDong Architects  Courtesy of UnSangDong Architects  Courtesy of UnSangDong Architects  Courtesy of UnSangDong Architects

Update: Developer moves forward with The Cloud / MVRDV

© Luxigon
© Luxigon

Despite the controversy, the South Korean developer plans to move forward with MVRDV‘s design of The Cloud. The Dutch firm has received harsh criticism after releasing their design for the two residential towers that will be built in Seoul’s redeveloped Yongsan business district. Unconvinced by MVRDV’s sincere apologies, critics remain outraged, claiming the design resembles the collapsing World Trade Center following the 9/11 terrorist attacks. White Paik, spokesman for the Yongsan Development Corporation, states, “Allegations that it was inspired by the 9/11 attacks are groundless.” Further stating that there will be no changes to the project. Construction will begin in January 2013 and The Cloud is scheduled to be completed in 2015. Connected by a cloud-shaped section halfway up the buildings, the additional program will include sky lounges, restaurants and a swimming pool. View more information on the design here on ArchDaily. Reference: The Sydney Morning Herald

Controversy over The Cloud forces MVRDV to Apologize

© Luxigon
© Luxigon

Dutch firm MVRDV has received harsh criticism since they revealed the proposal for two luxury residential towers in South Korea, named after its inspiration, The Cloud. The two towers are connected by a “pixilated cloud of additional program.” Critics are outraged, stating the design resembles the collapsing twin towers of the World Trade Center following the 9/11 terrorist attacks. MVRDV spokesman Jan Kinkker stated, “We’ve had quite a lot of calls from angry Americans saying it’s a disgrace. 9/11 was not the inspiration behind the design, the inspiration was a real cloud.” He added, “It was not our intention to create an image resembling the attacks nor did we see the resemblance during the design process. We sincerely apologize to anyone whose feelings we have hurt.” Project developer Dream Corporation selected The Cloud design proposal over a number of other options and will have the final say on whether or not they will consider another alternative. Reference: BD

The Cloud: Two Connected Luxury Residential Towers / MVRDV

© Luxigon
© Luxigon

The Cloud: Two Connected Luxury Residential Towers by MVRDVis a residential development of the Yongsan Business district. A 260 meter tall tower and a 300 meter tall tower are connected in the center by a pixelated cloud of additional programs offering amenities and outside spaces with wide views. The towers with a total surface of 128,000m2 are expected to be completed in 2015. More images and project description after the break.

Saemangum Exhibition Center / poly.m.ur

© poly.m.ur
© poly.m.ur

Saemangum is the name for the newly reclaimed area on the west coast of Korea by the architecture and urbanism firm poly.m.ur. It has been the country’s most anticipated reclamation project of recent years and promises enormous new opportunities for cultural commercial developments in the region. The brief was to provide an exhibition space to commemorate the completion of the work and showcase the visions and plans for this new land. The concept of the design was inspired by the lost mud flat in the area as the result of reclamation. Analogous to the mud flat, the building was designed to act as a ‘living field’, which breathe environment, programs, and activities.

Busan Opera House Proposal / Peter Ruge Architekten

Courtesy of Peter Ruge Architekten
Courtesy of Peter Ruge Architekten

Peter Ruge Architekten shared with us their entry for an international competition to design a new opera and theatre house in Busan, Korea. The city of Busan has a specific geography consisting of mountain areas that connect directly to the Pacific Ocean, great nature, a high population density, and an urgent demand for public spaces to be used by the inhabitants. By taking advantage of these characteristics, they were able to develop the concept for their design. More images and architects’ description after the break.

Busan Opera House Proposal / PRAUD

Courtesy of PRAUD
Courtesy of PRAUD

Designed by PRAUD, the concept for the Busan Opera House starts from how multiple performance facilities can share a common program. One way is to share public spaces such as foyers and the other is to share the theatre function itself. They found out an interesting potential of the theatre that when one performance facility shares its theatre function with other facilities, various types of performance stages could be created by the transformation of stage and chamber facilities. More images and architects’ description after the break.

Department Store Roof Garden / YKH

rendering
rendering

Recently opened, SOM designed, Lotte Department Store Gwangbok branch in Busan, Korea requested Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab (YKH) to modify the existing ‘roof garden’ to allow and amplify users to enjoy the spectacular view of Busan Port. Additionally, the client requested us to find a way to increase ‘brand identity’ and ‘sales volume’. Existing conditions of roof garden with two separate observatories were not efficiently designed and more importantly were not connected; there were a possibility to increase two floors of additional retail area. YKH have come up with a new idea called, ‘Way-Pod’; Way Pod is derived from I-Pod, creating a hardware that could evolve with time. Way-Pod is comprised of ‘Way’ – free of charge, elevated view corridor – and ‘Pod’ – with charge, entertainment hardware for fun, culture and event.

Box Mobile Gallery / WISE Architecture

© Hwang Hyochel
© Hwang Hyochel

The ‘Box Mobile Gallery’ is a gallery responsive to various exhibition intentions and art media. The gallery consists of 12 panels soft-hinged side by side. Each of these panels features an art work fixed to its inside. The flexibility of the soft hinge system allows the spatial reconfiguration of the gallery, transforming one space to another according to site conditions, exhibition intention, and art media; from independent cells for an individual exhibition, to a common exhibition space for a group exhibition, often times with an introductory area or a court yard, and to a special exhibition space for various art media.

© Hwang Hyochel © Hwang Hyochel © Hwang Hyochel © Hwang Hyochel

Architect: WISE Architecture Location: Jongno-gu Tongin-dong, Seoul, South Korea Project Year: 2011 Photographs: Hwang Hyochel

Health & Sports Education Center of Kang-won National University / Idea Image Institute of Architects

Courtesy of Kang Chul-Hee and Idea Image Institute of Architects
Courtesy of Kang Chul-Hee and Idea Image Institute of Architects

Designed by Kang Chul-Hee and Idea Image Institute of Architects, the Health & Sports Education Center attracts local residents’ participation and heightens its value as a community sports center. Located on the eastern part of Kang-won University’s Choon-Chun Campus, it is somewhat secluded from its surroundings. So in order to adapt to the steep landscapem, the center’s swimming pool and education facility are designed with multi-level entrances, emphasizing a diverse entryway and an adventurous space. More images and architects’ description after the break.

Marine Terrace Resort / Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab

Courtesy of Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab
Courtesy of Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab

As the first prize winner for an invited design competition, Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab actively adopted the terrace concept throughout the site to design the Marine Terrace Resort in Yongho-dong, Nam-gu, Busan, Korea. The objective of the competition was to create a next generation resort-style luxury condominium and a boutique hotel complex which capitalizes the on the amazing view experience and provides maximum privacy. By locating terraced residences on a cliff edge, the residents are able to experience an ‘undisturbed’ view of the sea as well as an open residential park in between the villa towers and terrace housing. More images and architects’ description after the break.