Suo-jae: The House to Uphold Myself / Studio GAON

© Young-chae Park

Architects: Studio GAON
Location: 164-11 Donggyo-dong, Mapo-gu, , South
Architect In Charge: Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh
Area: 65.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Young-chae Park

Givenchy Flagship Store in Seoul / Piuarch

© Shin Kyungsub

Architects: Piuarch
Location: , South Korea
Client: Givenchy Group
Area: 404.0 sqm
Photographs: Shin Kyungsub

172M2 compact House / JMY architects

© Joonhwan Yoon

Architects: JMY architects
Location: Seongdong-dong, Gyeongju-si, Gyeongsangbuk-do, South
Project Architect: Jaemin Yoon
Area: 133.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Joonhwan Yoon

Go.mir Guest House / Moon Hoon

© Nam Goong Sun

Architects: Moon Hoon
Location: Yongdam-ro 7-gil, Jeju-do,
Design Team: 4, Yongdam-ro 7-gil, , Jeju-do, Korea
Year: 2014
Photographs: Nam Goong Sun, Kim Jae Kwan

[5x17]Daecheong-dong Small House / JMY architects

© Joonhwan Yoon

Architects: JMY architects
Location: 2 Daecheong-dong, Jung-gu, Busan,
Project Architect: Jaemin Yoon
Area: 192.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Joonhwan Yoon

KCC Switchenland Model House / THE_SYSTEM LAB

© YONGKWAN KIM

Architects: THE_SYSTEM LAB
Location: Yeongcheon-ri, Dongtan-myeon, Hwaseong-si, Gyeonggi-do, South
Area: 1773.0 sqm
Photographs: YONGKWAN KIM

Tropism of Wild Flower / L’EAU design

© Park Wan-soon

Architects: L’EAU design
Location: 49-27 Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul,
Architect In Charge: Dongjin Kim
Year: 2012
Photographs: Park Wan-soon

A House for Nature and People / YLAB

© Trapkay_Junghoon Kim

Architects: YLAB
Location: Nampo-dong, Jung-gu, Busan,
Architect In Charge: Jinok Yang
Area: 429.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Trapkay_Junghoon Kim

The Happiness Foundation / THE_SYSTEM LAB

© Yongkwan Kim

Architects: THE_SYSTEM LAB
Location: 60 Jangmun-ro, Yongsan-gu, Seoul, South
Design: Chanjoong Kim
Design Team: Sanghyun Park,Younghwa Kim, Jinman Chol, Byungsik Lim
Structure: RC
Area: 1242.0 sqm
Photographs: Yongkwan Kim

House in Sang-an / studio GAON

© Hyosook Chin

Architects: studio GAON
Location: Anheung-myeon, , Gangwon-do, South Korea
Architect In Charge: Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh in studio_GAON
Design Team: Minjung Choi, Sangwoo Yi, Seongwon Son, Sungpil Lee, Hanmoe Lee, Joowon Moon
Area: 55.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Hyosook Chin

Black Box / UTAA

© Jin Hyo-suk

Architects: UTAA
Location: Pangyo-dong, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do,
Architect In Charge: Kim Chang Gyun
Design Team: Choi Byung Yong, Jo Myeong Seon
Structure: Reinforced concrete + Light-weight wood frame
Area: 183.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Jin Hyo-suk

Designers Explore an Entirely New Use for Shipping Containers in Seoul’s Design District

Information kiosk. Image Courtesy of

Fashion, design and architecture collide in Zaha Hadid’s recently completed Dongdaemun Design Plaza, one South Korea‘s most popular tourist destinations. Commissioned by the Design Plaza’s Supervisor of Public Space Young Joon Kim of yo2 Architects, the latest development for the plaza is a series of compact kiosks designed to activate the expansive public space surrounding the new building. One of ten teams invited to submit ideas for these new kiosks, Amsterdam-based NL Architects developed a series of impermanent but practical solutions for the plaza. Using new methods for reuse of standard shipping containers, the team proposed a host of kiosks, with two of their designs – an information booth and a miniature exhibition space – being accepted for construction.

See all of NL Architects’  Zaha-inspired shipping container kiosks after the break

HAEAHN and Haenglim Take Second Place in KOMIPO Power Plant Design Competition

Perspective View. Image Courtesy of HAEAHN

Claiming second place in a recent competition for Korea Midland Power (KOMIPO), HAEAHN Architects, in partnership with Haenglim, have put forth a daring new design that combines power plant and office building. The dual use structure, which will include a park and a restaurant, was conceived as a way of breaking the raw, industrial image of the traditional power plant. In keeping with this idea, the design would be built over and replace Danginlee, the first power plant ever constructed in South Korea. The architects intended for the new plant to commemorate the old, while at the same time attracting more local traffic to the area. See the details of this award-winning design, after the break.

Reflections on the 2014 Venice Biennale

Fundamentals (Central Pavilion): Ceiling. Image © David Levene

Fundamentals, the title of the 2014 Venice Biennale, will close its doors in a matter of days (on the 23rd November). From the moment Rem Koolhaas revealed the title for this year’s Biennale in January 2013, asking national curators to respond directly to the theme of ‘ 1914-2014’, there was an inkling that this Biennale would be in some way special. Having rejected offers to direct the Biennale in the past, the fact that Koolhaas chose to act not only as curator but also thematic co-ordinator of the complete international effort, was significant. This announcement led Peter Eisenman (one of Koolhaas’ earliest tutors and advocates) to state in one interview that “[Rem is] stating his end: the end of [his] career, the end of [his] hegemony, the end of [his] mythology, the end of everything, the end of architecture.”

designcamp moonpark dmp Wins Competition for Asan Cultural Arts Center

Courtesy of

designcamp moonpark dmp has won a competition to design the new cultural arts center in Asan, South . The winning proposal, inspired by an “Echoing Sculpture,” balances mass and void with two theaters and a cultural arts building that frames a garden and civic waterfront plaza.

More on the winning design, after the break.

SYNWHA Consortium Wins Competition to Design Waterfront Park for Busan North Port

Nomad Park. Image Courtesy of SYNWHA Consulting

The Port Authority (BPA) has named the SYNWHA Consortium winners of an international competition for the Busan North Port Redevelopment in South Korea. The winning proposal is an “Interactive Pier” slated to transform the original port into a cultural center that celebrates the marriage of mountains, river, and sea, while crafting dynamic connections between the city of Busan and its seaside.

Competition Entry: Pedro Livni + Fernando De Rossa’s Proposal for Dalseong Citizen’s Gymnasium

© +

Pedro Livni and Fernando De Rossa have shared with us their proposal for the Dalseong Citizen’s Gymnasium open ideas competition, which was awarded honorable mention. As part of the district’s centennial anniversary, the competition aimed to replace an existing, outdated sports hall with a new gymnasium complex for the local residents of Hyeonpung-myeon neighborhood within the Daegu district of Dalseong-gun.

drozdov&partners were ultimately crowned as winners of the competition, however you can review Pedro Livni and Fernando De Rossa after the break.

Inside Korea’s “Crow’s Eye View” – Golden Lion Winner at the Venice Biennale 2014

Crow’s Eye View: The Korean Peninsula. Image © Nico Saieh

Today, the Korean Peninsula provides a striking example of a post-war polarization: two opposite political and economical systems, constantly presented in contrast/conflict by the global media, that still maintain an intricate, complicated relationship. Architecture’s role in this polarization was instrumental. sought to represent the aspirations of a new communist nation within a context devastated after the war — a tabula-rasa from which adaptations of modernism could appear. In , fast economic growth bred a form of modernization that represented the ideals of a globalized world.

These distinct absorptions of modernity, and the relation between the two neighboring nations, are represented in Korea’s Pavilion in an exhibition called Crow’s Eye View, winner of the Gold Lion at the Venice Biennale 2014.  The dense exhibition, commissioned and curated by Minsuk Cho together with Hyungmin Pai and Changmo Ahn, used every corner of the pavilion to represent this subject. The curators invited a multidisciplinary group of architects, urbanists, poets, writers, artists, photographers, film-makers, curators and collectors to demonstrate (to best of their availability, since official cooperation with North Korean institutions proved impossible) the architectural intersections and divisions between North and South Korea.

Recognized by the judges as “research in action,” Crow’s Eye View provided an invaluable addition to a discourse which has been predominantly carried by Western-centric narratives. And it is precisely this that, according to rumors, made it Koolhaas’ favorite pavilion.