Repository / Jun Igarashi Architects

© Daici Ano

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: Asahikawa, Prefecture,
Area: 279 sqm
Year: 2012
Photographs: Daici Ano

Polyphonic / Jun Igarashi Architects

© Daici Ano

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: Tokoro District, Hokkaido Prefecture,
Area: 128 sqm
Year: 2012
Photographs: Daici Ano

Case / Jun Igarashi Architects

© Daici Ano

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: Sapporo, Prefecture, Japan
Area: 81 sqm
Year: 2012
Photographs: Daici Ano

House O / Jun Igarashi Architects

© Iwan Baan

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: , Prefecture, Japan
Area: 112 sqm
Year: 2009
Photographs: Iwan Baan

Layered House / Jun Igarashi Architects

© Courtesy of

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: , Japan
Project Year: 2008
Project Area: 202.26 sqm
Photographs: Jun Igarashi Architects

House of Trough / Jun Igarashi Architects

© Jun Igarashi Architects

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: ,
Project Year: 2008
Project Area: 98.44 sqm
Photographs: Jun Igarashi Architects

Signal Barn / Jun Igarashi Architects

Courtesy of

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: Hokkaido,
Structural Engineer: Daisuke Hasegawa & Partners
Project Year: 2009
Project Area: 26.47 sqm
Photographs: Courtesy of Jun Igarashi Architects

Rectangle of Light / Jun Igarashi Architects

© Courtesy of

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: Sapporo,
Project Area: 71.54 sqm
Photographs: Courtesy of Jun Igarashi Architects

Shounan House / Jun Igarashi Architects

© Iwan Baan

Architects: Jun Igarashi Architects
Location: ,
Project Year: 2009
Project Area: 161.78 sqm
Photographs: Iwan Baan

Layered House / Jun Igarashi Architects

Courtesy

For Jun Igarashi Architects latest residence, the Japanese firm designed a light yet dynamic house nestled east of .  Fit for a family of four, the two story 150 square meter house bundles the necessities into zones located in the front of the residence, so the remaining floor area becomes a flexible and open living space.  Within this broader space, long layered slices of the floor plan define different programmatic elements, such as the sun room and dining room, visually separating the spaces.  With these slices, the residence becomes a linear compilation that is literally layered from one end to the other.

More about the residence after the break.