Daegu Gosan Public Library Competition Entry / FORMA

Courtesy of

Not long ago the library was thought of as a huge archive, a storage of human knowledge. Now, all human knowledge is just information that after being digitalized can fit into the pocket. Therefore, FORMA aims toward the accessibility of information and etherealization of knowledge. Also, the concept of information (being shared) is wider than the concept of knowledge (being rather stored than shared), which means the space and activities in the library should become significantly more diverse. Not only does it share information, but also provides an intelligent pastime for local community and sets space for live communication between people. More images and architects’ description after the break.

Samrode Building / Krists Karklins & Arhitektūras Birojs

© Indriķis Stūrmanis

Architects: K.Karklins & A. Birojs – FORMA
Location: , Latvia
Project Team: Krists Kārkliņš, Ināra Kārkliņa, Jānis Zaharāns, Lauris Zaharāns, Juris Križanovskis
Year: 2012
Area: 600 sqm
Photographs: Indriķis Stūrmanis, Courtesy of K.Karklins & A. Birojs

Fulldome Experience Center / FORMA

Courtesy of

With a seating capacity of 300 at its core, the Fulldome Experience Center, designed by FORMA, gives visitors a dynamic interactive space carrying both scientific and educational functions. It includes installations, exhibitions and game zones as well as a cafeteria, gift shop and conference room for the visitors’ comfort and versatility of the building. More images and architects’ description after the break.

Museum of Arts / FORMA

Courtesy of

The main idea behind FORMA’s design for the Museum of Arts is to fit the building into the fabric of an old industrial neighborhood. Signs of its history, such as the smokestack and the brewery’s facade are present on the project area. This respect to the building’s history consists not only in renovation and preservation of its remains, but also in an attempt to extend the history by bringing the building to life. This is achieved by reconstruction of the brewery’s original volume and involving it in the museum’s daily life. More images and architects’ description after the break.