AD Round Up: Beach Houses Part VI

© Djan Chu

For today’s Round Up we have some great houses previously featured in ArchDaily. Here’s five you can’t miss: Box House by Alan Chu & Cristiano Kato, an amazing XS scale project in Ilhabela, Sao Paulo. Take a look at Summer Retreat in Fuglevik, Norway by RRA. Check out Atelier Tekuto’s Mebius,which aim was to provide a place where one had a multiplicity of spatial choice depending on the seasons or what mood one is in. Don’t miss Punta House in Punta del Este, Uruguay designed by the great . Finally, revisit House D by Panorama + WMR.

AD Round Up: Beach Houses Part V

© Nelson Kon

Five great projects for our 5th selection of previously featured Beach Houses. In the main image is Paraty House designed by the talented brazilian architect . Don’t miss again Kuressaare Beach House our one of our AD Classics, the amazing Palais Bulles by Antti Lovag. Revisit Beached House located in Coastal Victoria, Australia. And finally check out the great Casa na Areia by portuguese architect Aires Mateus.

Paraty House / Marcio Kogan

© Nelson Kon

Architect: Marcio Kogan
Location: Paraty, RJ,
Co-Author: Suzana Glogowski
Interior Design: Diana Radomysler, Carolina Castroviejo
Project Team: Beatriz Meyer, Eduardo Chalabi, Eduardo Glycerio, Gabriel Kogan, Lair Reis, Luciana Antunes, Maria Cristina Motta, Mariana Simas, Oswaldo Pessano, Renata Furlanetto, Samanta Cafardo
Landscape Architect: Gil Fialho
General Contractor: Lock Engenharia
Structural Engineering: SF Engenharia
Site Area: 50,000 sqm
Project Area: 840 sqm
Project Year: 2008-2009
Photographs: Nelson Kon

The Trump International Hotel and Tower at Waikiki Beachwalk / Guerin Glass Architects

 
© Andrea Brizzi

Architects: Guerin Glass Architects
Location: 223 Saratoga Road Honolulu, Hawaii 96815,
Associate Architect, Honolulu HI: Benjamin Woo Architects LLC
Interior Design: SN Design
Completion Date: December 2009
Mechanical/Plumbing Engineer: Notkin Hawaii, Inc.
Electrical Engineer: Albert Chong Associates
Civil Engineering: Wilson Okamoto Corp.
Environmental: Clayton Group Services
Geotechnical Engineering: Professional Services Industries
Landscaping: Brownville & Lee
Waterproofing: Specialized Architectural Services
Telecommunications/Security Design: Communications Consulting Services
Client: Irongate Azrep Beachwalk LLC
Floor Area: 575,000 sf
Total built area: Total height of the building: 700,000 sf
Photos: Andrea Brizzi

House in Huentelauquen / Izquierdo Lehmann

533962712_dsc-0099

Architects: Izquierdo Lehmann – Luis Izquierdo W., Antonia Lehmann S.B.
Location: Punta Caracoles, IV Region, Chile
Structural Engineering: Luis Soler P. y Asociados
Services: Kenneth Page (PVT)
Constructed Area: 350 sqm
Project Year: 2005
Construction Year: 2006-2007
Main Materials: , ,Glass
Photographs: Izquierdo Lehman

326983874_dsc-0109

Sandy Bay Road House / Fearon Hay Architects

fha_sandy-bay-farm-house_2

Architect: Fearon Hay Architects
Location: Tutukaka Coast,
Constructed Area: 250 sqm
Project Year: 2007-2008
Photographs: Patrick Reynolds

AD Round Up: Beach Houses Part II

Summer is here. There’s nothing better than enjoy the sun and relax in your beach house. You don’t have one? So look at the second part of Beach Houses Round Up and imagine how relaxing it would be!

TDA House / Cadaval & Solà-Morales
A Fresh house for extreme weather that surpasses the standard limits of comfort of the city-dweller; a low-cost house requiring minimum maintenance; a house for any number of habitants, flexible in its uses and configuration; a house that can open up completely to the exterior or close in on itself; a beach house that can be built in a distant corner of the world (read more…)

House in Matinhal / ARX
Land is being split in generic parcels of typical resorts, claiming for a superficial architectural idea of a “Portuguese house”, to please and sell to foreign tourists. The house was developed along the precise regulations, defined in the urbanistic project, from distances to borders, access and total amount of construction area and volume. The highest and longest volume is located in the north (read more…)

Metamorfosis 1 / Jose Ulloa Davet + Delphine Ding
The project is organized according to a new helical path which, through the extension of an existing deck and the overhang of the new room, allows the user to go up to two new panoramic terraces on the house. The skin on the project is designed as an autonomous unit, through modulated square openings with measures based on a 30 cms. module and a skin with a changing rhythm (read more…)

Lefevre House / Longhi Architects
Conceived as the place where the arid Peruvian desert meets the Pacific Ocean, this beach house located at Punta Misterio 117 km. south of Lima, is an intervention where the integration of architecture and landscape was an important concern. Sand garden roofs act as the extension of the desert; lap and recreation pools connect the ocean with the house, while a glass box hangs from the structure (read more…)

Guarujá House /
The whole idea of the project was created when Thiago was visiting the site. There, in front of the client, he sketched what later would be the transverse section of what was being proposed: a vacation house, for a couple and their two kids. A place where they could invite friends over frequently. Designed to be a pavilion supported by only five pillars, with en-suites bedrooms, living room(s) (read more…)

Guarujá House / Bernardes Jacobsen

©

Architects: Bernardes Jacobsen Architecture
Location: São Paulo, Brazil
Partners in Charge: Thiago Bernardes and Paulo Jacobsen
Collaborators: Fabiana Porto and Gabriel Bocchile
Interior Design: Marco Aurélio Viterbo
Design year: 2003
Setting up: 2007
Photographs: Leonardo Finotti

AD Round Up: Beach Houses Part I

Wouldn’t it be nice to have a beautiful house on the to go every weekend and relax? Until you get one, you can catch up with today’s “Round Up” and start dreaming with your favorite Beach House previously featured on ArchDaily. Enjoy it!

Villa by the Ocean / JVA
Overlooking the Atlantic Ocean this house is carved into the terrain, allowing an unobstructed ocean view from the public road at the rear and protecting the building from the winds. The bedrooms are organised towards naturally sheltered outdoor spaces providing close-up views, while the living room is established as a glazed amfi facing the horizon. Walls are made of two-sided site-cast white concrete. White sand from the beach is used within the concrete, the roofs are covered with turf and pebbles from a nearby river (read more…)

Separation Creek House / Jackson Clements Burrows
The treehouse is sited in the bush fringe of Separation Creek, perched on a steep forested hillside above the Great Ocean Road and Bass Strait. It is a site that enjoys a unique combination of bush environment with intimate views of Separation Creek, the beach and the Wye River Peninsula to beyond. The steepness of the site, landscape controls and landslip potential resulted in a limited building envelope to work within. A modest brief called for a three bedroom residence with associated living spaces (read more…)

Mona Vale House / Choi Ropiha
The project is sited on the south side of Mona Vale Headland and has expansive views over Mona Vale Beach to the south. This south facing aspect and the narrow site proportions combine to limit the passive design potential and accordingly establish the key design challenge for the project. The building is of reverse veneer construction. It utilizes low embodied energy and low thermal mass timber cladding to the outside and heavier thermal mass of concrete and blockwork to the inside. Cross ventilation is carefully considered through the whole house (read more…)

House 3 / at103
Our clients asked for an addition and a renewal, for us the challenge was to conserve the original architecture with the new expectations of living in the 21′st century, more space of storage, new technology and new dynamics and programs in contemporary families. The addition consists, in redistributing the bathrooms, more open, much more space, and a new living--bar-dinning space with a new pool facing the bay, as the original pool was placed in a back . The materials are place with the criteria of not competing with the old house but not to be lost with them (read more…)

Black House / BGP Arquitectura
With a magnificent view as the main feature of this retreat located on the hill of a small village some 150km from mexico city, one-half-house aims to live landscape under a canopy with as few interior elements as possible. A fireplace, a kitchen bar and a marble platform 20m long laid as a free floor plan for public areas and garage on top of a solid block which houses the rest of the program, namely services, three bedrooms and a family room. This covered roof garden becomes the most important part of the house (read more…)