We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Duurzaamheidscentrum Assen / 24H > architecture

  • Architects: 24H > architecture
  • Location: Bosrand, Assen, Netherlands
  • Design Team: Maartje Lammers, Boris Zeisser, 
Fieke Poelman, Jasper Deurloo, Pieter Scholten
  • Contractor: Jansman Bouw, Luttenberg
  • Area: 2000.0 sqm
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Courtesy of Boris Zeisser 24H

Courtesy of Boris Zeisser 24H Courtesy of Boris Zeisser 24H Courtesy of Boris Zeisser 24H Courtesy of Boris Zeisser 24H

Powerhouse Company and De Zwarte Hond Selected to Redesign Assen Station

Powerhouse Company and De Zwarte Hond (Team A) have won an international competition to redesign the Assen railway station in the Netherlands. The winning scheme, marked by a triangular latticed canopy, is designed to reconnect the east and west side of the city with an “inviting and recognizable” transit hub. 

Station Hall. Image © Powerhouse Company and De Zwarte Hond Tunnel B. Image © Powerhouse Company and De Zwarte Hond Section. Image © Powerhouse Company and De Zwarte Hond Model. Image © Powerhouse Company and De Zwarte Hond

Culture Complex De Nieuwe Kolk / De Zwarte Hond

© Gerard van Beek
© Gerard van Beek
  • Architects: De Zwarte Hond
  • Location: Weiersstraat 1, 9401 Assen, The Netherlands
  • Architect in Charge: Jurjen van der Meer, Tjeerd Jellema
  • Area: 48000.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Gerard van Beek

© Gerard van Beek © Gerard van Beek © Gerard van Beek © Gerard van Beek

Rijkswaterstaat Head Office / 24H Architecture

© Christian Richters © Christian Richters © Christian Richters © Christian Richters

Drents Museum: Coach House / Erick van Egeraat

Courtesy of Erick van Egeraat
Courtesy of Erick van Egeraat

Well known for adding quality and coherence to the existing urban context of the Netherlands, Europe and the Russian Federation, Erick van Egeraat shares with us the re-positioning of the Coach house where he combines new and old elements of the museum complex. This project serves as an elevated monumental entry to mark a new phase in the transformation of the Drents Museum in Assen, Netherlands. More images and description after the break.