School of Engineers in Bretagne / ANMA

© Sergio Grazia

Architects: ANMA
Location: 100 Lorient, Corancy,
Architect In Charge: Nicolas Michelin, Michel Delplace, Cyril Trétout
Project Director: Etienne Chalet-Hayard
Project Manager: Ronan Le Hyaric
Area: 5,743 sqm
Year: 2013
Photographs: Sergio Grazia

ARTEM Campus / ANMA

© Stéphane Chalmeau

Architects: ANMA
Location: , France
Design Team: N. Michelin, M. Delplace, C. Trétout
Landscaping Associate: APCA
Area: 18,000 sqm
Year: 2012
Photographs: Stéphane Chalmeau

Logement Nancy / ANMA

©

Architects: ANMA
Location: Nancy,
Engineering: Betiba
Project Year: 2007
Project Area: 8,200 sqm
Photographs: Stéphane Chalmeau

France Ministry of Defense / ANMA

© ArteFactory

Designed by ANMA to act as a natural machine, the new headquarters of the Ministry of Defense, located in southwestern , includes a health center, restaurants, media and sport centers as well as a crèche. This complex structure, designed around the strictest security requirements, is the largest public building to be built in France for 20 years. The structure aims to present an image of the armed forces, not only as a protective force, but a strong and stately force as well. More images and architects’ description after the break.

The Grand Large District / ANMA

©

Architects: Agence Nicolas Michelin & Associés – ANMA, Nicolas Michelin, Michel Delplace, Cyril Trétout
Location: Dunkirk,
Project area: 21,000 sqm
Project year: 2005 – 2010
Photographs: Stéphane Chalmeau

Sontatel Headquarters / EXP Architects + Archi-art + ANMA

EXP Architects + Archi-art + ANMA collaborated to design the headquarters for Sonatel in Dakar.  The long building is comprised of several layers and wrapped in a geometric skin. The building’s main entrance is slightly elevated making the massive form seemingly float over those who enter and colored volumes mark different activities which complement the main offices.  The large masses of office areas are distributed around a center circulation hub and clad with vertical fins to shade the sun.  As one moves through the building, the offices vary in style as the three levels contain double heights.  The large roof provides open views of the sea for all workers to enjoy.

More images after the break.