Sheboygan Police Department / Zimmerman Architectural Studios

© Greg Gent

Architect: Zimmerman Architectural Studios
Location: , Wisconsin
Project Year: 2008
Engineer: Harwood Engineering Consultants
Photographs: Greg Gent, Kevin O’Donnell

Designed by of Milwaukee, Wisconsin, the Sheboygan Police Station is a municipal facility that was awarded an AIA Wisconsin Merit Award in 2011.  Perhaps the most signature element of the architectural scheme would be the blue glow that emanates from the structure — a revered and feared image standing as a symbol for law and order in the community.

Courtesy of The Architecture Foundation

P.E.A.R. (Paper for Emerging Architectural Research) Event

For one night only on October 26th from 7:00-8:30pm, P.E.A.R. (Paper for Emerging Architectural Research) will be performing live for an evening of readings, discussions and performances at The Architecture Foundation in London.
P.E.A.R. is an exciting new architectural fanzine,…

Metal Foundation [Slab] / [baragaño]

© Mariela Apollonio
Architects: [baragaño]
Location: ,
Engineer – Architecture: Impulso
Structure: Tectum
Project Year: 2011
Project Area: 3,338 sqm
Photographs: Mariela Apollonio

© Darko Kadvanj

Social Housing Proposal / MITarh Architecture Studio

The complexity of a problem that stands before competitors reflects a contrast that exists between rural surroundings and program demands that refer to a high built-up density in an otherwise non-urbanized (built-up) area of the prairie. This project, by MITarh …

Royal Archive Center / Architects 49

Courtesy of Architects 49

Architects: Architects 49
Location: ,
Client: The Office of His Majesty’s Principal Private Secretary
Project Year: 2009
Project Area: 17,653 sqm
Photographs: Courtesy of Architects 49

Gwathmey Siegel: Inspiration and Transformation Exhibition

Gwathmey House and Studio / © Gwathmey Siegel and Associates Architects

Taking place at the Yale School of Architecture gallery from November 14th-January 27th is the Gwathmey Siegel: Inspiration and Transformation which is the first museum devoted to the work of Gwathmey Siegel and Associates Architects, one of the most influential architecture firms of the modern period. The exhibition is free and open to the public. More information on the event after the break.

Kirkwood Horticulture Building / OPN Architects

© Wayne Johnson, Main Street Studio

Architect: OPN Architects
Location: , Iowa
Project Year: 2009
Photographs: Wayne Johnson, Main Street Studio 

Designed by , the Kirkwood Horticulture Building at Kirkwood Community College is a 40,000sf facility that houses the burgeoning floral and horticultural program for its host school.  In addition to typical academic programs such as lecture halls, office space, student commons, and laboratory facilities, the complex also includes an 8,500sf greenhouse for production.  More images and architect description after the break.

Flashback: Australian Centre for Contemporary Art (ACCA) / Wood/Marsh

© Gollings Photography

Architects: Wood/Marsh PTY LTD Architecture
Location: Victoria,
Project Year: 2002
Photographs: Gollings Photography, Derek Swalwell, Peter Bennetts

Sum of Days at The MoMA / Carlito Carvalhosa

Photograph by Jeffrey Gray Brandsted / © Carlito Carvalhosa

The space of sound created by Carlito Carvalhosa’s Sum of Days on exhibit at MoMA until November 14, 2011 is a sublime environment of billowing white fabric and the white noise of the atrium reflected upon itself. The psuedo-boundaries established by the translucent material that hang from the ceiling create a confined space of light and ambient sound – fleeting and ephemeral. Upon entering the exhibit, you pass an array of speakers affixed to the wall. They are emitting a low hum – the sound of voices and echoes that are distant, yet recognizable. It is unclear at first from where these sounds are originating, but behind the fabric bodies are drifting in and out of view. The curtains, which are constantly swaying, direct you in an ellipse to the center of the space where a single microphone hangs, picking up the noise within the exhibit and sending them to the dozens of speakers that hang at intervals inside the curtains, along the walls of the exhibit, and up through the galleries at the mezzanine levels that overlook the atrium.

AD Recommends: Best of the Week

Courtesy of

Two nice houses, two big scale projects and the latest update on Herzog and de Meuron’s Elbe Philarmonic Hall. Check them all after the break.

BU Landmark Complex / Architects 49
The Bangkok University Landmark Complex is initiated on the necessities that are to reorganize the frontal area of the campus and to create an outstanding approach for the campus’s entrance. In addition to the mentioned requirements, the School of Business Management also required some supplementary facilities, for example, classrooms, seminar rooms, lecturers’ office, lecture halls. Then, the new complex is emerged from the particular architectural form evoking the symbol of the university, a diamond (read more…)

KMAR – Koninklijke Marechaussee / Wansleben Architekten

Courtesy of Wansleben Architekten

Architect: Wansleben Architekten
Location: ,
Photographs: Courtesy of Wansleben Architekten
Door & Window Hardware: FSB

In Progress: Sliced Porosity Block / Steven Holl Architects

©

Construction of Steven Holl Architects’ Sliced Porosity Block is making progress in Chengdu, . The large hybrid complex topped out at a 123 meters in September and is scheduled for completion in 2012. The five towers house offices, serviced apartments, retail, a hotel, cafes, and restaurants. The 105,000 square foot site will stimulate a micro-urbanism and offer generous amounts of public open space.

Architects: Steven Holl Architects
Location: Chengdu, China
Project Area: 310,000 sqm
Project Year: In Progress
Under Construction Photographs: Steven Holl Architects

Valley-Hi North Laguna Library / Noll + Tam Architects

© David Wakely

Architects: Noll + Tam Architects
Location: Sacramento, California,
Project Team: Chris Noll (AIA, Principal in Charge), Jeff Day (AIA, Project Manager), Matthew Wadlund (Project Staff)
Lighting: Illuminosa Lighting Design
Collaborators: Sacramento Municipal Utilities District (SMUD) Savings by Design program
Project Area: 20,500 sqf
Photographs: David Wakely

Work-N-Park Cube / 1 Friday Design Collaborative

© Derek Skalko

Architect: 1 Friday Design Collaborative
Location: , Colorado, United States
Project Year: 2009
Project Area: 1100 sqf
Photographs: Derek Skalko

Darling Quarter / ASPECT Studios with FJMT Architects

© Florian Groehn

Landscape Architect: ASPECT Studios
Architect: FJMT Architects
Location: , Australia
Project Area: 28,203 sqm
Project Year: 2011
Photographs: Florian Groehn

PLANT Receives Honorable Mention for NPS Roof Garden

© Steven Evans

PLANT Architecture has recently been recognized with an Honorable Mention in the City of ’s Urban Design Awards. Held every other year, the awards acknowledge the contributions design has on the local milieu. PLANT’s revitalization of the Nathan Phillips Podium Square (part of Toronto’s iconic City Hall by Viljo Revell) introduces a greenscape to the podium previously occupied solely with a vast hardscaped plaza.

Winery Nals Margreid / Markus Scherer

© Bruno Klomfar

Architects: Markus Scherer
Location: Nals, ,
Client: Kellerei Nals-Margreid
Construction Supervisor: Markus Scherer, Büro Weiss
Collaborator: Heike Kirnbauer
Structural Engineering: Büro Weiss
Safety Coordinator: Büro Weiss
Electrical and Domestic Engineering: Energytech
Project Year: 2011
Photographs: Bruno Klomfar

Moscow’s Polytechnic Museum Proposal / Leeser Architecture

www.vuwstudio.com

Leeser Architecture was recently awarded the second prize in international design competition for the reconstruction and renovation of ’s Polytechnic Museum. The 430,000 sq ft Museum was built in three stages from 1887 to 1907 and has since become an architectural and cultural landmark in . Their design included covering the courtyards of the existing building with an additional 22,000 sq ft of exhibition space identified as ‘the Cloud.’  The Cloud, comprised of all glass, floats above the proposed active courtyard spaces, allowing for visitors to experience the feeling of walking on air.  When occupying the Cloud visitors are granted unprecedented views over the city of establishing the Museum as a cultural destination. More images and architects’ description after the break.