We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Nam June Paik Library / N H D M

Courtesy of N H D M
Courtesy of N H D M

Designed by N H D M / Nahyun Hwang + David Eugin Moon, the Nam June Paik Library is a new public art library in Nam June Paik Art Center in Yong-In, Korea, which opened to the general public in 2011. Inspired by Nam June Paik’s artistic processes, the library was designed as a multi-functional spatial device, which redefines the relationship between library users and information. While the conventional library is characterized by the one directional transmission of the static, centralized, and predefined content, this library aims to promote non-linear and random access to information, and its production beyond the consumption. More images and architects’ description after the break.

Urban Park of Palouriotissa Second Prize Winning Proposal / ECONOMOU + Georgios Artopoulos

In an effort to achieve a more holistic development of Latsia, the participation of socially active, culturally motivated and eager to learn citizens is necessary. Therefore, this second prize winning proposal by ECONOMOU Architects & Engineers + Georgios Artopoulos was designed to accommodate and create spatially organized activities and lived experiences, in order to host actions of collective learning and creative occupations relevant to the local natural resources, always aiming for the generation of a new, shared identity of Latsia. More images and architects’ description after the break.

Jaarbeursplein Utrecht Winning Proposal / Witteveen+Bos, OKRA, and ZJA

Witteveen+Bos, OKRA, and ZJA have recently won the integral design for the Jaarbeursplein Utrecht and the underground parking. Their vision focuses on the realization of the perfect parking concept, with a comfortable, lively, and socially safe city square on top of it. Forming the face of the new Utrecht, their vital and highly dynamic proposal becomes a place where inhabitants and visitors can have a taste of the new city. More images and architects’ description after the break.

MedForCE Medical Research Center Winning Proposal / Henn Architekten

Henn Architekten shared with us their first prize winning proposal in the architectural competition to design the new medical research center of Münster‘s University Hospital, which is the main facility for the Institute for Microbiology and Hygiene. The new building defines the north-eastern edge of the medical faculty site and its southern end is connected to the main axis of the planned campus. It comprises two interlocking, annular complexes, each surrounding an interior courtyard accessible from a forecourt. More images and architects’ description after the break.

What Cities Can Do with Vacant Lots

Glenwood Green Acres; © Tony Fischer Photography
Glenwood Green Acres; © Tony Fischer Photography

The bursting of the housing bubble wreaked havoc on cities across the United States causing widespread blight in once-thriving community economies.  Foreclosed, abandoned and condemned homes continue to pockmark neighborhoods and communities, adding to the vacant lots of populous but affected cities like Philadelphia.  The Mayor's Office of Philadelphia approximates that there are nearly 40,000 vacant lots throughout the city of brotherly love, about 74% of which are privately owned, making them virtually inaccessible to rehabilitation.  But the city has a strong drive to amend these conditions.  With organizations like DesignPhiladelphia's "Not a Vacant Lot" and the city's Redevelopment Authority, some of this land is being put to good use. 

adAPT NYC Competition Announces Micro Apartment Winner and Finalists

adAPT NYC Winner / Monadnock Development LLC, Actors Fund Housing Development Corporation, and nARCHITECTS; Images via CURBED
adAPT NYC Winner / Monadnock Development LLC, Actors Fund Housing Development Corporation, and nARCHITECTS; Images via CURBED

In an effort to address housing concerns throughout the city, New York City held the adAPT NYC Competition in search for a micro-unit apartment building that would be developed into a new housing model for the "small household population".  The winner and five finalists were announced earlier this week, revealing a sharp focus on consolidating various living areas to save space and resolving to give multi-functionality where ever possible.  There is also an emphasis on community in each of the proposals, making up for the small units with more public amenities within the building.  Join us after the break to take a closer look at the projects.

adAPT NYC Finalist / Pocket Living and BFC Partners with Rogers Stirk Habour + Partners and Alexander Gorlin Architects; Images via CURBED adAPT NYC Finalist Studio House / Durst Organization and Dattner Architects; Images via CURBED adAPT NYC Finalist CO /Jonathan Rose Companies, Curtis + Ginsberg, Grimshaw, Scape, and Life Edited; Images via CURBED adAPT NYC Finalist Max / Properties & Bronx Pro Group LLC, HWKN, and James McCullar Architects; Images via CURBED

Dupont Innovation Centre Russia / arch group

  • Architects: arch group
  • Location: Moscow, Russia
  • Design Team: M. Krymov, A. Goryainov, I. Kochuk
  • Area: 182.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: I. Ivanov

© I. Ivanov © I. Ivanov © I. Ivanov © I. Ivanov

B+U's Housing Tower Rethinks Window DNA

Courtesy of B+U
Courtesy of B+U

Los Angeles based B+U Architects, a design office recognized internationally for its digital techniques and use of new technologies and material resources, is once again pushing the boundaries of architecture and urban design with its Animated Apertures Housing Tower project in Lima, Peru. The conceptual framework for the design arose from a "clear interest in emphasizing an architecture that can exist between nature and technology," inspired by natural patterns, movements and colors with the overarching goal of creating an "interactive and intelligent building organism". According to the architects, its design aesthetic embraces incongruence, disruption and deformation rather than homogeneity and parametric smoothness - a common solution in many digital designs that the firm wished to avoid.

More after the break...

MARCH & British / PANACOM

  • Architects: PANACOM
  • Location: Moscow, Russia
  • Project Authors: Nikita Tokarev, Mary Saxon(Chief Architect of the project), Arseny Leonovich
  • Project Management: British HigherSchool of Art&Design
  • Area: 1100.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Anton Demidov

© Anton Demidov © Anton Demidov © Anton Demidov © Anton Demidov

Toll Plaza / archohm

Courtesy of archohm
Courtesy of archohm
  • Architects: archohm
  • Location: Narol-Naroda Road
  • Design Team: Mrs. Rachna Mittal, Mr. Shahzad Ahmad
  • Principal Architect: Mr. Sourabh Gupta
  • Client: L&T IDPL Ltd
  • Area: 3860.0 sqm
  • Project Year: 2010
  • Photographs: Courtesy of archohm

Courtesy of archohm Courtesy of archohm Courtesy of archohm Courtesy of archohm

Mid-Sussex Special School / Re-Format

  • Architects: Re-Format
  • Location: Chanctonbury Rd Burgess Hill, West Sussex United Kingdom
  • Landscape Consultant: Fabrik Landscape
  • Structural Engineer: Upton McGougan
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Richard Warburton

© Richard Warburton © Richard Warburton © Richard Warburton © Richard Warburton

Avila Hospital / EACSN

© Miguel de Guzmán
© Miguel de Guzmán
  • Architects: EACSN
  • Location: Ávila, Spain
  • Architects In Charge: Víctor de las Casas, Eduardo Fernández Inglada, Eduardo Merello, Guillermo Merchán
  • Constructor: Volconsa
  • Area: 18,655 sqm
  • Year: 2010
  • Photographs: Miguel de Guzmán

© Miguel de Guzmán © Miguel de Guzmán © Miguel de Guzmán © Miguel de Guzmán

Or2 Project Wins Good Design Award / Orproject

Designed by Orproject, their Or2 project, which is a single surface roof structure that reacts to sunlight, won the 2012 Good Design Award. This award, which is known as the world’s most prestigious, recognized, and oldest Design Awards program, is organized annually by The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design in cooperation with the European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies.  Special software components have been developed in order to create the shapes and to generate the cutting schedules so that the beauty of Or2 is its constant interaction with the elements, where its appearance is unique at each moment of the day. More images and architects’ description after the break.

Planetario Galileo Galilei Gets Inflatable Headphones

To commemorate the first edition of “Silent Day,” a fabricated holiday by Sony Argentina that celebrated the release of new Sony headphones, the Planetario Galileo Galilei was given headphones in an effort to change the cold and solid appearance of the buildng into a fun, cartoonish personage. Designed by architect Enrique Jan in 1967, some would argue that one should not use these highlights of modernism for lousy advertising. Although, we all know that brands like to use the urban space as a canvas for their messages, so why not do it in a funny way? More images and information after the break.

Wheels of Chicago Proposal / Hapsitus Architects

Inspired by the Ferris wheel, ‘Wheels of Chicago’ consists of seven revolving wheels proposed for Olive Park and its vicinity. Designed by Hapsitus Architects, five of them will be placed above the circular fountains, with the circumference of each wheel mirroring that of its fountain. More images and architects’ description after the break.

2013 Lamp Lighting Solutions Awards Competition

The deadline is rapidly approaching for all lighting designers, architects, urban planners, interior designers, engineers, landscapers or students to participate in the 2013 Lamp Lighting Solutions Awards competition.  With light being a fundamental element of life and a key aspect of any architectural project, prizes will be awarded to projects that have successfully met the architectural lighting needs of an indoor or outdoor space, having created a positive synergy between architecture, interior design, landscaping and lighting. The deadline for submissions is January 31. For more information, please visit here.

House in Travanca / Nelson Resende

© FG+SG
© FG+SG
  • Architects: Nelson Resende
  • Location: Santa Maria da Feira, Portugal
  • Area: 456.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: FG+SG

© FG+SG © FG+SG © FG+SG © FG+SG