ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website

i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

"Inhabiting the Desert" Since 1914: Morocco at the 2014 Venice Biennale

00:00 - 19 June, 2014
© Luc Boegly
© Luc Boegly

Morocco was heavily influenced by European modernism due to its strategic position in Northern Africa. It was governed as a European protectorate for much of the 20th century, and it was in this region that the modern movement found a place for experimentation; a place where modernist ideals met such particular climate conditions that they evolved a unique regional expression.

The Morocco Pavilion for the 2014 Venice Biennale—their first presence at the event—acknowledges this particular expression aligned with the theme of Absorbing Modernity under the title of Fundamental(ism)s. Curator Tarik Oualalou erected it over a ground of desert sand to create a setting for Morocco’s architecture in the past, entitled Living in the City, and the future, Inhabiting the Desert.

Apartment Blocks in Nanterre / X-TU

01:00 - 5 November, 2012
Apartment Blocks in Nanterre / X-TU, © Luc Boegly
© Luc Boegly

© Luc Boegly © Luc Boegly © Luc Boegly © Luc Boegly +30

  • Architects

  • Location

    Nanterre
  • Architect in Charge

    Nicolas Desmazières, Anouk Legendre
  • Project Leader

    Nicolas Jomain
  • Area

    13,252 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs

Commissariat of Police in France / X-TU

01:00 - 13 April, 2012
Commissariat of Police in France / X-TU, © JM Monthiers
© JM Monthiers

© JM Monthiers © JM Monthiers © JM Monthiers © JM Monthiers +25

  • Architects

  • Location

    Saint-Denis, France
  • Architects

    X-TU - Anouk Legendre & Nicolas Desmazieres
  • Design Team

    Roel Dehoorne, Gaelle Leborgne, Melanie Bury, Ingrid Manger
  • Engineering

    Estair L. Labrousse
  • Client

    Ministery of Interior
  • Cost

    5,790,000 € TTC with tax
  • Ground Floor

    A public lobby as well as a restricted access lobby for the police, frequently used facilities, commandment rooms, detention cells, and a storage room.
  • Area

    3857.0 sqm
  • Photographs