Wandel Hoefer Lorch + Hirsch

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Ecumenical Forum HafenCity / Wandel Hoefer Lorch + Hirsch

01:00 - 5 February, 2013
Courtesy of Wandel Hoefer + Lorch
Courtesy of Wandel Hoefer + Lorch
  • Architects

  • Location

    Shanghaiallee 12, 20457 Hamburg, Germany
  • Architect in Charge

    Wolfgang Lorch, Andrea Wandel Prof.
  • Project Manager

    Florian Gotze
  • Collaborators

    Dirk Lang, Bruno Di Franco, Kimberly Rubert, Nikolaus Hirsch, Andreas Schmalz, John Vogt
  • Area

    0.0 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs

    Courtesy of Wandel Hoefer + Lorch

Courtesy of Wandel Hoefer + Lorch Courtesy of Wandel Hoefer + Lorch Courtesy of Wandel Hoefer + Lorch Courtesy of Wandel Hoefer + Lorch +32

New Synagogue Dresden / Wandel Hoefer Lorch + Hirsch

01:00 - 17 January, 2013
© Norbert Miguletz
© Norbert Miguletz

© Norbert Miguletz © Norbert Miguletz © Norbert Miguletz © Norbert Miguletz +10

The Jewish Center in Munich / Wandel Hoefer Lorch + Hirsch

01:00 - 14 January, 2013
© Roland Halbe
© Roland Halbe

The Idea
Our competition concept was the idea of a natural integration of the Jewish Center into the structure of the city through public space. Its public nature and openness can be experienced in a succession of squares, paths and passage-ways between the buildings and in their neighbourhood./ Community center, the chief synagogue and the Jewish Museum of the City of Munichare a balanced ensemble , in their own autonomy formulated and across their spaces correlated.

The Hinzert Museum and Document Center / Wandel Hoefer Lorch + Hirsch

01:00 - 11 January, 2013
© Norbert Miguletz
© Norbert Miguletz
  • Architects

  • Location

    Gedenkstätte Roter Ochse, Am Kirchtor 20B, 06108 Halle, Germany
  • Project Team

    Prof. Wolfgang Lorch, Prof. Nikolaus Hirsch, Dilp.-Ing. Andrea Wandel, Dilp.-Ing. Christine Biesel, Dilp.-Ing. Alexander Keuper
  • Structural Consultant

    Schweitzer Ingenieure
  • Landscape Architects

    Bielefeld Gillich Heckel
  • Area

    470,7 sqm
  • Project Year

    2005
  • Photographs

© Norbert Miguletz © Norbert Miguletz © Norbert Miguletz © Norbert Miguletz +16