ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions

The Cloud Collective

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Construction Begins on Project to Transform Railway Hangar into a Mixed-Use Library in The Netherlands

16:35 - 22 May, 2017
Construction Begins on Project to Transform Railway Hangar into a Mixed-Use Library in The Netherlands, © 3d studio Prins & Civic architects
© 3d studio Prins & Civic architects

Construction has begun on the LocHal, a new mixed-use complex in Tillburg, The Netherlands. Designed by CIVIC Architects (a submember of The Cloud Collective) in collobaration with Braaksma & Roos architecten, Arup and Inside Outside, the project will be located in a former Dutch Railways hangar and maintenance facility, serving as a catalyst for the redevelopment of the city’s 75 hectare railway district. Opening up the area to the public, LocHal will offer visitors a large public hall and plaza, work spaces, conference areas, galleries, a library, a music hall and restaurant.

© 3d studio Prins & Civic architects © 3d studio Prins & Civic architects © 3d studio Prins & Civic architects © 3d studio Prins & Civic architects +14

The Hermit Houses - Abé / The Cloud Collective

01:00 - 17 July, 2013
The Hermit Houses - Abé / The Cloud Collective, Courtesy of The Cloud Collective
Courtesy of The Cloud Collective

Courtesy of The Cloud Collective Courtesy of The Cloud Collective Courtesy of The Cloud Collective Courtesy of The Cloud Collective +18

  • Architects

  • Location

    The Netherlands
  • Design Team

    Daniël Venneman, Mark van der Net
  • Area

    14.0 sqm

Sectionhouse / The Cloud Collective

12:00 - 18 February, 2011
© Pieter De Ruijter / The Cloud Collective
© Pieter De Ruijter / The Cloud Collective

Sectionhouse is a public outdoor concrete sculpture, a fragment of a house that displays the ways in which daily life is enacted within architecture.  The project is located in the small Dutch rural town of Oisterwijk and was designed by The Cloud Collective, a collaboration of young designers, architects, urban designers, artists and theorists, spread out all over Europe, working for different offices, schools and governments.

More on this project after the break.