We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »
BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Go.mir Guest House / Moon Hoon

  • Architects: Moon Hoon
  • Location: Yongdam-ro 7-gil, Jeju-do, South Korea
  • Design Team: 4, Yongdam-ro 7-gil, Jeju-si, Jeju-do, Korea
  • Project Year: 2014
  • Photographs: Nam Goong Sun, Kim Jae Kwan

© Kim Jae Kwan © Kim Jae Kwan © Kim Jae Kwan © Nam Goong Sun

Roll House / Moon Hoon

  • Architects: Moon Hoon
  • Location: Gyeongsangnam-do, South Korea
  • Design Team: Lee Byungyeup, Hwang Jiae, Park Minjoo
  • Area: 99.0 sqm
  • Project Year: 2013
  • Photographs: Nam Goong Sun

© Nam Goong Sun © Nam Goong Sun © Nam Goong Sun © Nam Goong Sun

KPOP Curve / Moon Hoon

© Nam Goong Sun
© Nam Goong Sun
  • Architects: Moon Hoon
  • Location: 582-1 Baekhyeon-dong, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Design Team: Kim Sookhee, Jang Dukhyun, Kim Taehyeong, Lee byungyeup, Song Juneui
  • Area: 435.0 sqm
  • Project Year: 2014
  • Photographs: Nam Goong Sun

© Nam Goong Sun © Nam Goong Sun © Nam Goong Sun © Nam Goong Sun

Conan House / Moon Hoon

  • Architects: Moon Hoon
  • Location: Bangdong, South Korea
  • Area: 105.3 sqm
  • Photographs: Nam Goung Son

© Nam Goung Son © Nam Goung Son © Nam Goung Son © Nam Goung Son

Mookdong Multi Housing / Moon Hoon

© Moon Jeongsik
© Moon Jeongsik
  • Architects: Moon Hoon
  • Location: Seoul, Korea
  • Architect In Charge: Moon Hoon
  • Design Team: Kim Suki, Park Seonhu
  • Area: 117.0 sqm
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Moon Jeongsik

© Moon Jeongsik © Moon Jeongsik © Moon Jeongsik © Moon Jeongsik

Lollipop House / Moon Hoon

© Moon Hoon
© Moon Hoon

Would you live here? Designed by Seoul-based practice Moon Hoon, this single family residence for Giheung-Gu, Korea is organized around a central stair that branches to seven different living levels.  Wrapped in a colorful facade of metal panels, the coloring choice provides a strong statement for the unusual residence along with conjuring images of a child’s favorite treat.  The clients urged Moon Hoon to explore the idea of multiple living planes which has resulted in a skip floor setup with a study, living area, kitchen and dining area, master bedroom, children’s bedroom, attic playroom and upper level room, stemming from the circulation core.  An atrium runs the height of the house and allows natural light to illuminate the interiors. More images and drawings after the break.