ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website

i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions

LYCS Architecture

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Shanghai Baoye Center / LYCS Architecture

20:00 - 13 June, 2017
Shanghai Baoye Center / LYCS Architecture, © HU Xianjuan
© HU Xianjuan

© SU Shengliang © HU Xianjuan © SU Shengliang © SU Shengliang +14

  • Architects

  • Location

    Shanghai, China
  • Project Team

    RUAN Hao, ZHAN Yuan, Gary He, LI Yan, TONG Chaochao, JIN Shanliang, Devin Jernigan
  • Architect of Record

    Zhejiang Baoye Architecture Design and Research Institute SINOBAU
  • Area

    27394.0 m2
  • Project Year

    2017
  • Photographs

LYCS Architecture Design School Inspired by A Child's Drawing

16:10 - 24 August, 2016
Courtesy of LYCS Architecture
Courtesy of LYCS Architecture

LYCS Architecture has released designs for Hangzhou NO.2 School of Future Sci-Tech City, a kindergarten, primary and secondary school complex in Hangzhou, Zhejiang, China. Encompassing 44,900 square meters, the design takes inspiration from a child’s drawing of his ideal school – a small town filled with child-scaled spaces and “happy” streets. The complex is broken up into 15 gabled volumes, which gradually increase in size and scale to accommodate the range of student ages.

Courtesy of LYCS Architecture Courtesy of LYCS Architecture Courtesy of LYCS Architecture Courtesy of LYCS Architecture +11

Variable Wonderful Space - Underline Cafe / LYCS Architecture

17:00 - 18 April, 2016
Variable Wonderful Space - Underline Cafe / LYCS Architecture, Courtesy of LYCS Architecture
Courtesy of LYCS Architecture

Courtesy of LYCS Architecture Courtesy of LYCS Architecture Courtesy of LYCS Architecture Courtesy of LYCS Architecture +14

  • Architects

  • Location

    Hangzhou, Zhejiang, China
  • Design Team

    RUAN Hao, HE Yulou, JIN Cheng, FU Li
  • Area

    240.0 sqm
  • Project Year

    2015

V+ Lounge by the West Lake / LYCS Architecture + Studio Waffles

20:00 - 22 February, 2016
V+ Lounge by the West Lake / LYCS Architecture + Studio Waffles, Courtesy of Studio Waffles, LYCS Architecture
Courtesy of Studio Waffles, LYCS Architecture

Courtesy of Studio Waffles, LYCS Architecture Courtesy of Studio Waffles, LYCS Architecture Courtesy of Studio Waffles, LYCS Architecture Courtesy of Studio Waffles, LYCS Architecture +21

  • Architects

  • Location

    Hangzhou, Zhejiang, China
  • Design Team (Studio Waffles)

    Oscar Wang,Evan Wen,MI Anyu,Nissa Zhang
  • Design Team (LYCS Architecture)

    RUAN Hao, HE Yulou, LAI Zhenyu,ZHANG Qiuyan, WU Miao, XU Weizhuo,XU Jing,LUO Jingzhong
  • Area

    2779.0 sqm
  • Project Year

    2015

Campus Hong Kong / LYCS Architecture

19:00 - 25 September, 2015
Campus Hong Kong / LYCS Architecture, Courtesy of Baybridge Hotel
Courtesy of Baybridge Hotel

Courtesy of Baybridge Hotel Courtesy of Baybridge Hotel Courtesy of Baybridge Hotel Courtesy of Baybridge Hotel +9

  • Architects

  • Location

    Hong Kong
  • Design Team

    RUAN Hao, HE Yulou, JIN Cheng, LIU Qi, WU Miao, XU Weizhuo
  • Project Year

    2015

LYCS's Modular CATable 2.0 is Purrfect for Feline Roommates

16:02 - 13 August, 2015
LYCS's Modular CATable 2.0 is Purrfect for Feline Roommates, © LYCS Architecture
© LYCS Architecture

You may remember seeing LYCS Architecture's clever CATable when if first was released in 2013. The solid wood cavernous table was intend to provide a beautiful work space that both you and your cat could enjoy. Now, LYCS has released CATable 2.0. Likening it to LEGO, the cubic wooden module consists of four stackable components that can be rearranged into an unconventional table, stools, or even a bookshelf - all while providing your cat with an ever-changing vertical playscape. 

See how the cats respond in a video, after the break. 

LYCS to Break Ground on Zhejiang Printing Group Headquarters in China

07:00 - 20 May, 2015
LYCS to Break Ground on Zhejiang Printing Group Headquarters in China, Aerial view. Image Courtesy of LYCS Architecture
Aerial view. Image Courtesy of LYCS Architecture

LYCS Architecture has won a competition to design urban headquarters for the Zhejiang Printing Group. Dubbed "The Corner of Hangzhou," their proposal is informed by the surrounding cultural context, and the distinctive highrise creates both a habitable thoroughfare and a landmark for the city.

Night view. Image Courtesy of LYCS Architecture Landscape plaza view. Image Courtesy of LYCS Architecture Southeast view. Image Courtesy of LYCS Architecture Northwest view. Image Courtesy of LYCS Architecture +10

Tiantai No.2 Primary School / LYCS Architecture

00:00 - 29 September, 2014
Tiantai No.2 Primary School / LYCS Architecture, © Yu Xu
© Yu Xu

© Su shengliang © Su shengliang © Su shengliang © Su shengliang +28

Shanghai Hongqiao CBD Office Headquarters Building / LYCS Architecture

01:00 - 29 July, 2013
Shanghai Hongqiao CBD Office Headquarters Building / LYCS Architecture, Courtesy of LYCS Architecture
Courtesy of LYCS Architecture

LYCS Architecture has shared drawings and renderings for their Shanghai Hongqiao CBD Office Headquarters Building, which broke ground this month.  Situated in a rapidly developing part of western Shanghai and at the center of a transportation hub, the project is scheduled to be completed in 2014. 

Courtesy of LYCS Architecture Courtesy of LYCS Architecture Courtesy of LYCS Architecture Courtesy of LYCS Architecture +15

Tian Tai County ChiCheng No.2 Primary School / LYCS Architecture

01:00 - 24 March, 2013
Courtesy of LYCS Architecture
Courtesy of LYCS Architecture

Designed by LYCS Architecture, their newly completed proposal for the Tian Tai County ChiCheng No.2 Primary School focuses on the relationship between architecture and site, site and city, form and function. Striving for a unique design to serve as a model school, their concept provides a beautiful environment for the cultivation of knowledge, culture, physical fitness, art and ethics for elementary school children. More images and architects' description after the break.

Jiaxing College Library & Media Center / LYCS Architecture

23:00 - 11 September, 2012
Courtesy of LYCS Architecture
Courtesy of LYCS Architecture

The competition winning proposal for the Jiaxing College Library & Media Center, designed by LYCS Architecture, seeks to break antiquated design conventions by intelligently negotiating contemporary architectural design into the traditional Chinese campus. Surrounded by rich woods and luscious water, the 42000m2 library plays with hierarchy – the hierarchy of multiple, increasingly private spaces; the hierarchy of the pace of spatial experience; and the hierarchy of introversion and extroversion. More images and architects’ description after the break.

CEIG Testing & Assessment Research Center / LYCS Architecture

11:00 - 9 January, 2012
Courtesy of LYCS Architecture
Courtesy of LYCS Architecture

LYCS Architecture won an invited competition for a 32,000 sqm testing and assessment research center in the city of Shenzhen. It is a mixed-use building including offices, residential and commercial. The project conceptually begins with the traditional Chinese urban design idea of a ‘miniature city’ and divides the site into 10 equal volumes. Then, the volumes are aligned corresponding to the scattered programs across the landscape. More images and architects’ description after the break.

LYCS Architecture Office / LYCS Architecture

01:00 - 7 August, 2011
LYCS Architecture Office / LYCS Architecture, Courtesy of  lycs architecture
Courtesy of lycs architecture

Courtesy of  lycs architecture Courtesy of  lycs architecture Courtesy of  lycs architecture Courtesy of  lycs architecture +16

  • Architects

  • Location

    Hangzhou, Zhejiang, China
  • Architect

    LYCS Architecture
  • Project Team

    Hao Ruan, Xu Li, Peng Wang
  • Area

    350.0 sqm
  • Project Year

    2011