We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »
BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Clark Court / In Situ Studio

© Richard Leo Johnson © Richard Leo Johnson © Richard Leo Johnson © Richard Leo Johnson

Chasen Residence / In Situ Studio

© Richard Leo Johnson
© Richard Leo Johnson
  • Architects: In Situ Studio
  • Location: Raleigh, North Carolina, United States
  • Contractor: Axiom Green Build
  • Cabinet Maker: Dopko Cabinetry
  • Energy Modeling: Prime Energy Group
  • Area: 1,451 ft2
  • Project Year: 2012
  • Photographs: Richard Leo Johnson

© Richard Leo Johnson © Richard Leo Johnson © Richard Leo Johnson © Richard Leo Johnson

Stoneridge / In Situ Studio

© Richard Leo Johnson
© Richard Leo Johnson

© Richard Leo Johnson © Richard Leo Johnson © Richard Leo Johnson © Richard Leo Johnson

RA-50: HOME Competition Mention / in situ studio + David Hill

The RA-50 proposal for the HOME Competition, designed by in situ studio and David Hill, AIA, focuses on building density through alleyway living. By assessing each existing residential parcel in the city of Raleigh, it was apparent that most downtown parcels are larger than the current zoning requirements and will be even larger proportionally once the new UDO is ratified. Therefore, their proposal establishes a new zone within the UDO – alley residential, or RA-50. This new zone would be allowed in any block that is bisected by an existing or potential alleyway and where lots backing up to the alleyways have a surplus of land to shave away and form new, smaller lots that could front the alleyway. More images and architects’ description after the break.

Mobile School for Burmese Refugees / in situ studio with Matt Weiss & David Hill

The design proposal for the mobile school for Burmese refugees, by in situ studio with Matt Weiss and David Hill-AIA, is made of a series of collapsable frames that can be easily demounted and rearranged to accommodate a change of location or growth in a community. The proposal for the school, which won an honorable mention in the Building Trust International Competition, can be erected in one day in a collaborative effort, with twelve people assembling the frames and small groups cutting and weaving bamboo on site. The school provides a center for the community and claims territory for sustaining the community’s future. More images and project description after the break.