ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions

Hou de Sousa

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Hou de Sousa Completes Construction on Raise/Raze and Sticks

08:00 - 28 July, 2016
Hou de Sousa Completes Construction on Raise/Raze and Sticks, Courtesy of Hou de Sousa
Courtesy of Hou de Sousa

Hou de Sousa (Nancy Hou and Josh de Sousa) has completed construction on Raise/Raze and Sticks, two competition winners for temporary installations in Washington, DC and New York, respectively.

Through Raise/Raze, the firm reused plastic balls from Snarkitecture’s “The Beach” at the National Building Museum to create an installation in DC’s Dupont Underground, a contemporary arts and culture space repurposed from an abandoned trolley station. Raise/Raze opened on April 30, and closed on June 1.

Located at the Socrates Sculpture Park in Queens, New York, Sticks is a multi-purpose pavilion space made of standard dimension lumber and accented with scrap wood found on-site. The pavilion opened on July 9, and will close December 31.

Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa +20

Hou De Sousa Win Two Competitions with Raise/Raze and Sticks Proposals

12:00 - 19 April, 2016
Hou De Sousa Win Two Competitions with Raise/Raze and Sticks Proposals, Courtesy of Hou de Sousa
Courtesy of Hou de Sousa

Hou de Sousa (Nancy Hou and Josh de Sousa) have recently won two competitions for temporary installations in Washington DC and New York, both using salvaged materials. The first, Raise/Raze, is the winning proposal for DC’s Dupont Underground, an abandoned trolley station repurposed as a contemporary arts and culture space. The project reuses the balls from Snarkitecture’s “The Beach” installation at the National Building Museum for a new environment-generating initiative, which opens on April 30.

As winners of the 2016 Folly Competition held by the Architectural League of New York, Hou de Sousa will also soon build a pavilion in Socrates Sculpture Park, in Queens. A simple wooden canopy, the structure is a multi-purpose space made of standard dimensional lumber, but has been accentuated with shingles of scrap wood found on-site. Known as Sticks, the pavilion will open to the public on July 9.

Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa +20

Snack Bar / Hou de Sousa

01:00 - 16 October, 2013
Snack Bar / Hou de Sousa, Courtesy of Hou de Sousa
Courtesy of Hou de Sousa

Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa +12

  • Architect Office

  • Location

    Cumbayá, Ecuador
  • Project Team

    Nancy Hou, Josh de Sousa
  • Client

    Happy Panda
  • Contractor

    Hou de Sousa
  • Area

    16.0 sqm
  • Year

    2013
  • Photography

    Cortesia de Hou de Sousa

Happy Panda / Hou de Sousa

00:00 - 17 August, 2013
Happy Panda / Hou de Sousa, Courtesy of Hou de Sousa & Jay Vandermeer
Courtesy of Hou de Sousa & Jay Vandermeer

Courtesy of Hou de Sousa & Jay Vandermeer Courtesy of Hou de Sousa & Jay Vandermeer Courtesy of Hou de Sousa & Jay Vandermeer Courtesy of Hou de Sousa & Jay Vandermeer +26

  • Architects

  • Location

    Quito, Ecuador
  • Design Team

    Nancy Hou, Josh de Sousa
  • Contractor

    Hou de Sousa
  • Area

    200.0 sqm
  • Project Year

    2013

Dim Sum Bar / Hou de Sousa

01:00 - 2 December, 2011
Dim Sum Bar / Hou de Sousa, Courtesy of Hou de Sousa
Courtesy of Hou de Sousa

Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa Courtesy of Hou de Sousa +24

  • Architects

  • Location

    Quito, Ecuador
  • Architects

    Hou de Sousa
  • Project Team

    Nancy Hou, Josh de Sousa
  • Area

    150.0 sqm
  • Project Year

    2011