EASTERN Design Office

BROWSE ALL FROM THIS FIRM HERE

Step Tower / EASTERN Design Office

00:00 - 29 July, 2013
© Koichi Torimura
© Koichi Torimura
  • Architects

  • Location

    Osaka, Osaka Prefecture, Japan
  • Structural Engineering

    IHARA STRUCTURAL ENGINEERS
  • Contractor

    Matsumotogumi Co., Ltd
  • Area

    384.0 sqm
  • Photographs

© Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura +24

Tower of Ring / EASTERN Design Office

01:00 - 28 October, 2012
Tower of Ring / EASTERN Design Office, © Koichi Torimura
© Koichi Torimura

© Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura +27

Light Thread / EASTERN design office + KAWAGUCHI & ENGINEERS

11:00 - 4 January, 2012
Courtesy of EASTERN design office + KAWAGUCHI & ENGINEERS
Courtesy of EASTERN design office + KAWAGUCHI & ENGINEERS

EASTERN design office + KAWAGUCHI & ENGINEERS shared with us their project, Light Thread, China Agricultural University’s Gymnasium / Wrestling Arena for the 2008 Olympics in Beijing. During the Olympic Games, the wrestling arena has a 10,000-person capacity. After the Olympic Games, 4,000 temporary seats can be taken out and the interior can be refitted with three arenas, a pool, and 6000 seats to transform the space into a gymnasium complex. Since this building will come into the possession of the Chinese Agriculture University, they sought to create a condition that allows the special requirements of the Olympic Wrestling Arena and the functional features of a building for the Chinese Agriculture University to both be fulfilled in a single construction. More images and architects’ description after the break.

Keyhole House / EASTERN Design Office

01:00 - 11 September, 2011
Keyhole House / EASTERN Design Office, © Koichi Torimura
© Koichi Torimura

© Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura +22

A House Awaiting Death / EASTERN Design Office

01:00 - 9 September, 2010

Mountains & Opening House / EASTERN Design Office

01:00 - 6 August, 2010
Mountains & Opening House / EASTERN Design Office, © Koichi Torimura
© Koichi Torimura
  • Architects

  • Location

    Takarazuka, Hyogo, Japan
  • Architects

    EASTERN Design Office
  • Structural Engineering

    Hojo Structure Research Institute
  • Client

    American Club International Co, ltd
  • Constructor

    Fukasaka Co., Ltd
  • Area

    711.46 sqm
  • Project Year

    2009
  • Photographs

© Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura +21

Mostip / EASTERN Design Office

01:00 - 17 July, 2010
Mostip / EASTERN Design Office, © Koichi Torimura
© Koichi Torimura
  • Architects

  • Location

    Shiga Prefecture, Japan
  • Architects

    EASTERN Design Office
  • Client

    SPOCAZI
  • Contractor

    Daihohiiragi Co., Ltd
  • Area

    113.7 sqm
  • Project Year

    2008
  • Photographs

© Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura +7

Horizontal House / EASTERN Design Office

01:00 - 5 March, 2010
Horizontal House / EASTERN Design Office, © Koichi Torimura
© Koichi Torimura
  • Architects

  • Location

    Shiga, Japan
  • Architects

     EASTERN Design Office / Anna Nakamura + Taiyo Jinno
  • Contractor

     Marusho Co. Ltd
  • Area

    0.0 sqm
  • Project Year

    2007
  • Photographs

© Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura +27

Villa Saitan / EASTERN Design Office

01:00 - 2 February, 2010
Villa Saitan / EASTERN Design Office, © Koichi Torimura
© Koichi Torimura
  • Architects

  • Location

    Kyoto, Japan
  • Project Collaborators

    HOJO Structure Research Institute
  • Client

    Shigekazu Yagi
  • Constructor

    Minobe Construction Corporation
  • Site Area

    301.82
  • Area

    557.7 sqm
  • Project Year

    2006
  • Photographs

© Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura © Koichi Torimura +25

Slit House / EASTERN Design Office

21:00 - 12 October, 2009
© Koichi Torimura
© Koichi Torimura

Designed for an 80 year old woman, EASTERN Design Office’s Slit House, a reinforced concrete residential project,  “presents her both a life space with a soft light and an interesting experience of scale unlikely in a house.”  Situated in an old Japanese city on a site 50 meters by 7.5 meters, the home has long slits that run along a 22 centimeter thick wall, making the interior space open, while providing enough privacy.

More about the home and more images after the break.