Alison Furuto

One:One Theatre / Collective Etc.

Courtesy of

For one week during May this year, during the Detour de France, Collective Etc. was invited by the association “Vivre la rue” to open a construction site in , in the district of Recouvrance, Saint Malo. In this context, they offered to add a contemporary layer to the ruins of the street, resulting in the One:One Theatre. Their intention was to highlight the existence of the access to the new footpath that connects the small garden to the staircase in the back of the street, which was made safe to be open to the public. More images and architects’ description after the break.

New York Cityvision Competition Winners

first prize

CityVision recently announced the winners of the New York CityVision Competition. The competition’s goal was to imagine in its future if the manipulation of the urban context and its architectural objects, joined with its inhabitants, is influenced by space and time. With 151 project entries from all five continents and 32 different countries, the jury carefully examined all the entries and then unanimously elected the winners as Eirini Giannakopoulou, Stefano Carera, Hilario Isola, and Matteo Norzi took the first prize. More images and information on the winners after the break.

Colorful Guizhou Brand, Research & Development Center / Huasen Architects

Courtesy of

Designed by Huasen Architects, the winning competition proposal for the Research and Development Center for colorful .co is based on the structure of local villages, having full possibilities to grow in all directions. The orientation for each building was defined by the best natural view of the river and surrounding mountains. Located near the new district of Long dong bao, just 15 minutes drive from the airport, the site has an undulating character with differing levels up to 15 meters, and sits along a small river. More images and architects’ description after the break.

‘Cloud’ Structure / SABAOARCH

Courtesy of

The project, Cloud, designed by SABAOARCH, responds to the unique needs of the client with the creation of a uniquely shaped room. This room is similar to the clouds which float in the sky and is supported by three trunks which branch off from one tree standing on a hill. In order to make the boundary loose, but still maintaining architectural intensity and a feeling of a substance for the place where the natural environment touches primitive architecture, a global image like a vague floating cloud was imagined. More images and architects’ description after the break.

Provincial Government Office / AllesWirdGut

Courtesy of

The winning proposal for the Provincial Government Office, designed by AllesWirdGut, corresponds to the public use of the building and provides the public with an open space for collective appropriation. A cloverleaf-shaped structure defines several entrances, all of which drain into a common center. The development responds to local and regional links and forms a junction of important inter-urban links which are created on all sides of the forecourts and entrances that complement and enhance the quality of public space. More images and architects’ description after the break.

Mini-Golf Course Exhibition

Hole: Confluence. Designer, Builder, and Sponsor: Skidmore, Owings & Merrill / © Alison Dunn Photography

The National Building Museum in Washington DC just opened a one of a kind exhibit featuring a 12-hole mini-golf course, which will be up until Labor Day, September 3. Designed by leading local architects, landscape architects, and contractors, their creations allow visitors to challenge friends and family to a round of mini-golf with air-conditioned comfort in the museum. Games cost $5 for non-members and $3 for members. For more information on the exhibit, please visit here. More images after the break.

Video: Health Centre and Houses for Elderly People by IPOSTUDIO Architects

YouTube Preview Image

As part of the Health Centre and Houses for Elderly People project by IPOSTUDIO Architects, Duosegno Visual Design shared with us this video they created which captures the features of the design and how it carefully integrates into the site. Through merging the new presence with the existent through the functional reuse and integration of the existing rural buildings to the new structures, the result is the emergence of a single façade towards the valley and its bending profile which simulates the soil contour lines.

Lamp Lighting Solutions Awards Competition

Courtesy of LAMP Lighting Company

The Lamp Lighting Solutions Awards competition is calling participants who value the creativity, innovation and sustainability of lighting projects, regardless of the manufacturer or the brand of lights used in the project. Light is a fundamental element of life and a key aspect of any architectural project. Prizes will be awarded to projects that have successfully met the architectural lighting needs of an interior or exterior space, having created a positive synergy between architecture, interior design, landscaping and lighting. Submissions are due January 31, 2013. To register and for more information, please visit here.

DOSA Archaeological Museum Proposal / ferrarifrongia Architects

museum entrance

Designed by ferrarifrongia Architects, the main aim of the proposal for the DOSA archaeological museum is to protect the landscape through the aesthetic and functional enhancement of the existing heritage. The project is conceived as a sign in the landscape which, as a result of an extracting and modeling action of the ground, remarks the connection between the natural and the built. More images and architects’ description after the break.

Perry Chapman Prize Competition

Courtesy of Perry Chapman Prize Competition and SCUP

The Hideo Sasaki Foundation, in collaboration with the Society for College and University Planning (SCUP), recently announced the inaugural Perry Chapman Prize. The prize honors the intellectual contributions of M. Perry Chapman by awarding an individual $10,000 to pursue a particular research project in planning and design. The research topic of the 2012 prize is work designed to establish a baseline of knowledge and resources on collaboration and integration in the planning and design disciplines—particularly related to how campus environments support institutional missions. An individual, a team of researchers or academics, or a firm may make submissions. Submissions are due no later that August 31. More information on the competition after the break.

Express Rail Link West Kowloon Terminus / Andrew Bromberg

access to the station from the civic plaza

The high-speed rail terminus station will connect Hong Kong to various major cities in the Mainland with the largest rail network in our history. Located centrally in Hong Kong within the city’s urban realm and equipped with fifteen tracks, the facility will probably be the largest below ground terminus station in the world.

Designed by of Aedas, in collaboration with Aecom, the West Kowloon Terminus will function more like an international airport than a rail station; this means that the facility needs to have both custom and immigration controls for departing and arriving passengers.. More images and architects’ description after the break.

‘Rasadnik’ Residential Housing / 1X2STUDIO

Courtesy of 1X2STUDIO

With the challenge to design multi-family housing units in a traditional structure of a single family house, 1X2STUDIO chose to plant houses on the lot to preserve relations and the character of the chopped structure of . The whole intention is for an exclusive integration and neighborhood relations, necessary for residents of , in a natural milieu as is present. More images and architects’ description after the break.

Dongjiang Harbor Master Plan / HAO + Archiland

Courtesy of +

The Dongjiang Master Plan proposal by HAO (Holm Architecture Office) + Archiland Beijing includes 280,000 square meters of residential development, with 40,000 square meters of mixed-use office, retail, and public space. The design evolves around the prime beach location with a central pedestrian boardwalk that services both the low and midrise residential housing blocks. The central boardwalk runs parallel to the beach, creating views of the water while taking the visitor through areas of gardens and retail within the new development. More images and architects’ description after the break.

Gallipoli Agadere Memorial & Hospital Museum Proposal / Ziya Imren, Barış Ekmekçi, Münire Sagat

Courtesy of Ziya Imren, , and

Ziya Imren, Barış Ekmekçi, and Münire Sagat shared with us their second prize winning proposal for the Gallipoli Agadere Memorial & Hospital Museum. One of the main ideas of the project is the purpose of bringing a modern approach to the concept of preservation. The result is a solution that is respectful to the martyrs and the land, but at the same time one in which the historical memory is protected via exposing the historic and cultural potential. More images and architects’ description after the break.

How to Architect | The Book

YouTube Preview Image

, an architect and the author of the book, ‘How to Architect’, teaches about architecture through the use of videos, drawings, books, stories etc. He shared with us his book and a video about being and becoming an architect, which was just released by MIT Press earlier this year. Available globally, this is great for students considering the field or studying architecture. This is also beneficial for architects who want to remember why they became one.

In the book, Patt creatively transforms the word ‘architect’ from a noun to a verb. He presents to readers the basics of architecture with chapters A-Z and takes you on a journey into how architects think from design and construction jargon to characteristics, such as ‘quirky’ and ‘zeal’. A video and a brief review of the book after the break.

Video: Domkyrkoforum in Lund

Above is a short film created by , an architecture student, as part of a school project at University’s School of Architecture. The video captures “how light can describe and connect different rooms with the same moving atmosphere, with a perspective of old and new”.

Qlab / assemblageSTUDIO

Courtesy of assemblageSTUDIO

assemblageSTUDIO recently won the AIA unbuilt Award for their project, Qlab. A communal atmosphere of open collaboration and interaction has replaced the typical open cubicle office to create a new generation, which has energized downtown . The desire to be all consumed and surrounded by likeminded organizations with a rekindled attitude towards downtown. This spirit is captured in the project by combining a café, lounge, residential and open bay modular office spaces. More images and architects’ description after the break.

Vaclav Havel´s Monument / Libor Šenekel

Courtesy of

Designed by Libor Šenekel, Vaclav Havel´s Monument is a symbol of human determination, legacy, and that even one person can change the course of history. Vaclav Havel became unforgettable for many as a symbol of defiance and human determination, which reminds us that even one person is capable of great deeds. Just as today the monument stands against the enormous power of water, that is trying to devour it, stood Vaclav Havel and many others against the oppressive power of communism. The memorial is supposed to fascinate being watched from the waterfront, to inspire fear as well as courage being entered into the masses of water, to lure to step into the unknown. More images and architects‘ description after the break.