House Built Into The City / Fran Silvestre Arquitectos

© Diego Opazo

Architects: Fran Silvestre Arquitectos
Location: , Spain
Collaborators: Dos Interiorismo (kitchen design), José Angel Ruiz Millo ı Architecture, Jose Vicente Miguel Lopez ı Architecture
Interior Design: Alfaro Hofmann
Project area: 295 sqm
Photographs: Diego Opazo

© Diego Opazo

The apartment is located in the city centre of Valencia on the first floor of a five-storey building.

This project remodels two apartments that have been joined together, radically altering the former layout. The proposal clearly differentiates day and night areas, both of them articulated around a spacious corridor which allows a clear flow from one room to another, and provides the whole space with an overall homogeneous concept.

model 02

The living-room and dining-room have been enhanced to maximum effect through large windows, opening onto a large terrace with plants facing the inner courtyard of the block. The kitchen is visually connected to the dining-room by means of almost unnoticeable sliding glass doors.

© Diego Opazo
© Diego Opazo

The bedrooms and bathrooms are located against the building’s façade and party walls. The main bedroom gives onto one end of the terrace, the part where the small pond is located, in turn allowing views and natural daylight into the inner bathroom.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "House Built Into The City / Fran Silvestre Arquitectos" 30 Dec 2010. ArchDaily. Accessed 27 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=99422>

2 comments

Share your thoughts