We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Park City / Építész Stúdió

Courtesy of Építész Stúdió
Courtesy of Építész Stúdió

Budapest-based Építész Stúdió shared with us Park City, a 29,000 sqm residential project located in Moscow, Russia. More images and architect’s description after the break.

MAIN POINTS CORNERS Four corners, four towers. Each turning 90 degrees. Corner flats, any direction possible. CONTRASTS Maximum building height – minimum building ratio. Minimum building ratio – maximum green area. Hard strict monochrom skin – soft moving coloured body. Individual towers – common landscape.

Courtesy of Építész Stúdió
Courtesy of Építész Stúdió

LANDSCAPE Lifted up from street level – protecting from street noise, giving intimity. Raised towards the border – giving green horizon around. Lowered focus in the middle - - with public functions: forum, meeting point, café, water surface, skating rink and so on. BOTTOM OF TOWERS Direct entrance on street level – from outside and from the parking area. Indirect entrance on park level – with public functions.

Courtesy of Építész Stúdió
Courtesy of Építész Stúdió

PARKING Parking under the landscape on street level - - covered open parking, no ventilation needed. Architects: Építész Stúdió Location: Moscow, Russia Leading Architects: Richard Hőnich, Tamás Fialovszky Project Team: Tamás Fenes, Katalin Avarkeszi, Máté Görbicz, Sándor Mohácsi, Eszter Bors Site Area: 9,375 sqm Total Floor Area: 29,000 sqm Number of Floors: Gf+21 Photographs: Courtesy of Építész Stúdió

Courtesy of Építész Stúdió
Courtesy of Építész Stúdió
Cite:Sebastian Jordana. "Park City / Építész Stúdió" 25 Dec 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/98687/park-city-epitesz-studio/>