Split Level House / Indra Tata Adilaras

©

Architects: Indra Tata Adilaras
Location: Jakarta,
Principal In-Charge: Setiadi Sopandi, Supantah
Assistant: Adisuwarna Setyadi
Landscape architect: Ita Burhan
Structural engineer: J. Rudyanto
Project area: 372 sqm
Project year: 2005 – 2006
Photographs: Ifran Nurdin, Griya Asri

© Indra Tata Adilaras

The design offers variety of spatial experiences as the result of the split-level organization. The linear functional-spatial organization is stacked in two masses, joined by the staircase core in between. The rooms are arranged accordingly based on the level of privacy. Public activities and services are located in the beginning of the line; bedrooms are placed at the end on top levels.

section 01
model 01

The ‘depth’ of the spatial organization, however, does not result the space become visually limited and deep in terms of massing. On the contrary, the communal spaces can be seen-through to the outdoor and visually linking the three open spaces (the front yard and the public garden in front of the house, the inner courtyard, and the backyard).

Cite: "Split Level House / Indra Tata Adilaras" 17 Dec 2010. ArchDaily. Accessed 23 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=95954>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Wonderful, the design is simple and elegant. It is a pity designs these days, although addressing the issue if limited space to build on, lack the care of design for ADA. I would love to see, no, challenge these architects to push these designs to the next level, somehow weaving ADA in.

Share your thoughts