Family House in Pozuelo de Alarcón / A-cero

© Luis H Segovia

Architects: A-cero
Location: Pozuelo de Alarcón, Spain
Interior Design:
Constructor: OOC Project Management
Project area: 762 sqm
Project year: 2004 – 2010
Photographs: Luis H Segovia

© Luis H Segovia

A-cero presents its new house: a built set of volumes and sheets combined as a perfect play that mixes the limits between art and architecture. According to A-cero aesthetics, modern projecting, blocks and plates define the design of this residential project with sculptural references.

The house is located in Las Rozas, one of the wealthiest towns of Madrid. The dwelling’s plot has a surface of 1.368m2 with a light slope that A-cero has used in order to adapt the building’s three floors: basement, ground floor and first floor.

basement plan

The building’s surface is 762,47m2.

The pedestrian access takes place by the ground floor where are located the most social rooms (living room, lounge and dining room) in the right side of the house. In the left side are the following rooms: a bathroom, cleaning room, a courtyard, kitchen – office, a larder and a cleaning room. In this level is also a porch that communicates with the dining room. An interior stair and an elevator communicate this level with the basement and the first floor.

© Luis H Segovia
© Luis H Segovia

The first floor has 273,46m2 and includes the following rooms: two children bedrooms with dressing-rooms, bathrooms and a living room; a guests’ bedroom with bathroom; the main bedroom with two dressing-rooms and bathroom; a study that he communicates with a footbridge – library (to which also one gains access from the main bedroom) and two small courtyards.

The basement includes facility quarters, storage room, quarter of implements for the garden and bicycles, interior swimming pool, gymnasium, sauna, massages room, cinema room and cellar.

© Luis H Segovia
© Luis H Segovia

The housing is provided with two swimming pools and two jacuzzi (for exterior and interior). Interiors stand out for their diaphanous distribution. It is a comfortable and habitable dwelling with ample areas.

The beige with the wait walls and roofs produce a lot of clarity and luminosity in interiors. Furthermore, these colours create a spaciousness sensation in the house. Design, functionality and quality are the main concepts that have established this house´s design where elegance, modernity and simplicity stand out according to A-cero´s architecture.

Cite: "Family House in Pozuelo de Alarcón / A-cero" 24 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 20 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=90913>
  • roberto

    Very, very nice and A-Cero should be commended for leaving nearly all excess baggage behind! Fantastic massing, wonderful spatial variety and a sophisticated materiality. Would love to see how this beauty ages!

    It seems as though each new A-Cero project is better than the last. Looking forward to more!!

  • R Goldschmidt

    I like it, but I find it better for office use and not for living! But I really like it!

    • Ma_ta

      Thanks for your insightful comment, dork.
      Also, your broken English

  • pepe

    this is rubbish, how do you spend time publishing this, nothing works, all is excessive, where is the critic about the times we are living, all about being rich with all the fashion ticks together, wasting of time, bad really bad , please stop publishing that work!!

  • Arquipablo

    I really like the configuration of the master bedroom, surrounding the double height of the second living room….going to the little studio, really good, but the textures of the walls and furniture are too cold for me…

  • Cristian

    Nice project, fell´s like a Richard Meyers 2.0.
    Great work!

  • enceladus

    @roberto
    i absolutely thought you were being ironic…
    i’m very afraid you were serious.

    @cristian
    i guess you mean richard meier… he has been doing the same stuff for 20 years!!