Family House / Noname 29

© David Frutos

Architects: Noname 29 / Alfredo Payá Benedito
Location: San Vicente, Alicante,
Collaborators: Arturo Calero, Sonia Miralles, Vicente Pascual Fuentes, Beatriz Vera Payá, Natalia Velasco Velázquez, Gerardo Bernal Castell
Client: Maestre Ruiz
Project area: 240 sqm
Project year: 2008 – 2009
Photographs: David Frutos

© David Frutos

This pavilion-house is an exercise in agreement between a soft topography and a living space.A patch of concrete that runs throughout the plot from the lowest point to the top.

A loop. Curved shapes to circumvent the trees and the swimming-pool of a grove-garden carefuly looked after for many years.

first floor plan
lower floor plan

The interior is organized by a threaded wall that relates the spaces and builds a circular space.

An entirely concrete construction: floor, walls, ceiling,… only the glass makes it a “bubble” and some steel tubes run weightlessly throughout and lend support for objets, books,pictures,clothes,…

© David Frutos

The rest will be up to the couple that live in the house and their guests.

Cite: "Family House / Noname 29" 11 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 18 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=88192>

5 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Must be frustrating to come up with a manifesto like this one and then get screwed with that floor material.

  2. Thumb up Thumb down 0

    i dig concrete as much as the next brutalist, but this project is obscene in the amount of embodied energy wasted and overall cost creating such a small, poorly planned and finished living space.
    this one would have looked a lot cooler on paper…

Share your thoughts