Santa Marta Restaurant / Studio Kuadra

© Photophilla

Architects: Studio Kuadra
Location: Mazze,
Project Area: 110 sqm each floor
Project Year: 2009
Photographs: Photophilla

The chapel, located in the historical quarter of Mazzè, is part of the religious complex of the parish church built in the 18th century.

The project consisted of the restoration of the chapel and its conversion into a restaurant.

section 02

The building has three floors.

The ground floor was separate from the chapel above and used for storage. Now it is the main entrance to the restaurant; there is a bar, the kitchen and the toilets.

© Photophilla

The first floor (the old chapel) has been transformed into the main dining room. An interior gallery overlooks the dining room. This features the original double height vaulted ceiling.

The gallery framework is in steel with wood flooring. To conserve the ancient chapel, the gallery is fixed to the old walls at only four points.

The dining room can be seen through two openigs which give onto small balconies.

© Photophilla

The balustrading is composed of glass and fixed to the floor.

The stairs and gallery structure is made of metal painted white, and floor furniture and tables of wengè.

The stairs and gallery frameworks, some parts of furniture ( bar counter, wine rack and table structure) are realized in metal strips painted white, this feature characterizes the restaurant.

© Photophilla

The project aims to be linear and minimal, the only ornamental element is a floreal pattern, protagonist in the dining room: white petals that become wine racks or decoration for the glass wall of the office.

The same floreal pattern is used for the restaurant logo.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Santa Marta Restaurant / Studio Kuadra" 25 Oct 2010. ArchDaily. Accessed 21 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=83994>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    adaptive reuse…superbly handled…..especially..in keeping with sensitive original layers…

Share your thoughts