Salon O / Takao Shiotsuka Atelier

Architects: Takao Shiotsuka Atelier
Location: Oita-city, Oita,
Client: Private
Project year: 2008
Constructed area: 119 sqm
Photographs: Toshiyuki YANO (Nacasa & Partners Inc.,)

It is a hairsalon built in the suburbs. A mountain type design code is repeated from facade and an opening to interior design. This brings the visual effect as an icon to construction. “Paper-cutting” will be a motif if it says.

It seems to assemble space while connecting the paper which clipped out a chevron figure. A repetition of the same figure produces the delicate deviation from the every day required of a hair salon. And it gives the whole building fictiveness.

Cite: "Salon O / Takao Shiotsuka Atelier" 26 Nov 2008. ArchDaily. Accessed 01 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=8203>

3 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Ugly… it would be like living in a sterile barn. This house would be appropriate if horses were inhabiting it

  2. Thumb up Thumb down 0

    I would agree with the statement above if it were a house. However, since it’s a retail space, I think the minimalism is nice. I like how the building reads very flat.

Share your thoughts