ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Uruguay
  5. Marcos Guiponi
  6. 2014
  7. Sinergia Cowork Palermo / Emilio Magnone + Marcos Guiponi

Sinergia Cowork Palermo / Emilio Magnone + Marcos Guiponi

  • 15:00 - 28 February, 2017
Sinergia Cowork Palermo / Emilio Magnone + Marcos Guiponi
Sinergia Cowork Palermo / Emilio Magnone + Marcos Guiponi, © Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi

© Marcos Guiponi © Marcos Guiponi © Marcos Guiponi © Marcos Guiponi +18

© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi

From the architect. Sinergia Cowork originally started as a real estate development project, with 32 offices and 4 rental meeting rooms. Just another operation inside a recycled space that in its history worked housed a carpentry, mechanical workshop, movie studio and warehouse.

Section BB
Section BB

The offices function as a cowork: A recent concept in contemporary office spaces, where the user inserts himself into a heterogeneous collaborative environment that enhances his work and social skills.

Low Level
Low Level
First Floor Plan
First Floor Plan
Second Floor Plan
Second Floor Plan

The project seeks to maintain the aesthetics of the pre-existing building  by using completely removable lightweight structures, made through metal beams and Structural Insulated Panels walls, and by using a neutral color palette (white and light gray), where the only color is given by the coworkers, vegetation and furniture.

© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi

The main entrance of the building is through a garage door, that is highlighted by the logo of the company. The ground floor consists of a central yard that articulates offices with cowork spaces and meeting rooms. Smaller offices are distributed in the upper floor, together with a 3d printing workshop, flexible cowork spaces, living rooms, and a photography studio.

© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi

The existing basement, built at the beginning of the 20th century, with vaults and walls in brick and stone, becomes the space of relaxation, housing the playroom, dining room, kitchen and a giant screen.

© Marcos Guiponi
© Marcos Guiponi

On the roof, and going through the original wooden truss, you can access an event room with an outdoor deck that is used on weekends as a place of interaction and relaxation of the coworkers outside their working hours.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Sinergia Cowork Palermo / Emilio Magnone + Marcos Guiponi" 28 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/806166/sinergia-cowork-palermo-emilio-magnone-plus-marcos-guiponi/>
Read comments
Read comments
© Marcos Guiponi

Sinergia联合办公室 / Emilio Magnone + Marcos Guiponi