ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Recreation & Training
  4. Chile
  5. WMR Arquitectos
  6. La Lobera / WMR arquitectos

La Lobera / WMR arquitectos

La Lobera / WMR arquitectos
La Lobera / WMR arquitectos, © Sergio Pirrone
© Sergio Pirrone

© Sergio Pirrone © Sergio Pirrone © Sergio Pirrone © Sergio Pirrone +17

  • Architects

  • Location

    Pupuya, Navidad, VI Región, Chile
  • Project Architects

    Felipe Wedeles, Jorge Manieu, Macarena Rabat
  • Project Area

    165.0 m2
  • Photographs

© Sergio Pirrone
© Sergio Pirrone

From the architect. The commission is for a meeting place, for sailing, and kite and wind surf, on a site with perfect conditions for these sports.

© Sergio Pirrone
© Sergio Pirrone

The idea seeks a shelter in this climate that is very austere, extreme, with strong, cold winds. The project achieved three climates: inside it is 100% closed, another intermediate and another open.

© Sergio Pirrone
© Sergio Pirrone

It is a waterfront retreat generating a backyard connected to the front thanks to the skeleton-like structure which allows shelter. Allowing to have a space for people who accompany and do not participate in the wind sport.

© Sergio Pirrone
© Sergio Pirrone

The dock like circulation achieves the travel between the sea (wind) and the backyard, which is protected from the wind (outdoor shelter), allowing to have a fire pit area outside.

© Sergio Pirrone
© Sergio Pirrone

The wooden structure as a skeleton is the support for different skins, textures, shadows and lights.

© Sergio Pirrone
© Sergio Pirrone

It was designed in a 3m x 3m wood module where the structure (pillars and beams) are exposed. The structure was impregnated on the outside with carbolineum (black color) and wall linings in dark brown. The ceiling is made with eucalyptus poles, exposing the wooden beams in black.

© Sergio Pirrone
© Sergio Pirrone

The interior walls and floors were made with pine wood finished in natural primer.

Roof Plan
Roof Plan

A simple materiality was considered (wood, forest area) and local labor (very cheap).

© Sergio Pirrone
© Sergio Pirrone
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "La Lobera / WMR arquitectos" [La Lobera / WMR Arquitectos] 13 Nov 2016. ArchDaily. (Trans. Hernández, Diego) Accessed . <http://www.archdaily.com/797899/la-lobera-wmr-arquitectos/>