ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United Kingdom
  5. Norm Architects
  6. 2016
  7. Reydon Grove Farm / Norm Architects

Reydon Grove Farm / Norm Architects

  • 04:00 - 20 September, 2016
Reydon Grove Farm / Norm Architects
Reydon Grove Farm  / Norm Architects, © Jinas Bjerre-Poulsen
© Jinas Bjerre-Poulsen

© Jinas Bjerre-Poulsen © Jinas Bjerre-Poulsen © Jinas Bjerre-Poulsen © Jinas Bjerre-Poulsen +32

© Jinas Bjerre-Poulsen
© Jinas Bjerre-Poulsen

From the architect. Situated on the border of a working farm in Suffolk (UK), the Scott House has been designed as a long and narrow flat roofed pavillon, to give the building a sufficient magnitude and scale to correspond sizes of the existing barn and the old dairies on the site. The long structure is placed on the edge of the property, perfectly conveying the transition from the meadowlands to the cultivated farmland and private enclosed garden. 

© Jinas Bjerre-Poulsen
© Jinas Bjerre-Poulsen

The house is lifted on a slightly elevated sand stone plateau, that serves to lift the building slightly to a level that matches the gentle slope of the site from the East towards the West, which provides the interior with a view over both the garden and the fields in the horizon. The large overhang of the roof and the thin fascia board makes the building as light and airy as possible.

© Jinas Bjerre-Poulsen
© Jinas Bjerre-Poulsen
Plan
Plan
© Jinas Bjerre-Poulsen
© Jinas Bjerre-Poulsen

The internal layout of the house is an open space plan with long views, only divided by freestanding elements in to different functional zones. The design of the facade is all about transparency, letting nature be an integral part of the interior and framing views of the extraordinary settings. 

© Jinas Bjerre-Poulsen
© Jinas Bjerre-Poulsen

The house is constructed in wooden beams with a vertical cladding in local Larch to correspond with the vertical wooden cladding on the existing structures on the site, creating a harmonious meeting between the old and the new buildings. 



© Jinas Bjerre-Poulsen
© Jinas Bjerre-Poulsen
Cite: "Reydon Grove Farm / Norm Architects" 20 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/795446/reydon-grove-farm-norm-architects/>
Read comments
© Jinas Bjerre-Poulsen

Reydon Grove 农场之家 / Norm Architects