ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Installation
  4. United Kingdom
  5. pH+
  6. 2016
  7. The Milkshake Tree / pH+

The Milkshake Tree / pH+

  • 09:00 - 23 July, 2016
The Milkshake Tree / pH+
The Milkshake Tree  / pH+, © Paul Raftery
© Paul Raftery

© Paul Raftery © Paul Raftery © Paul Raftery Courtesy of pH+ +27

  • Architects

  • Location

    United Kingdom, Peninsula Square, London SE10 0ES, UK
  • Area

    35.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Collaborators

    London School for Children with Cerebral Palsy, NOW Gallery, London Festival of Architecture, BD Landscape Architects, City Sq, Creative Aluminiun Solutions
  • More SpecsLess Specs
© Paul Raftery
© Paul Raftery

From the architect. An experiential garden den has been created for the London Festival of Architecture 2016 by pH+ Architects on Peninsula Square, Greenwich. Conceived as an inclusive sensory space, The Milkshake Tree is a pop-up inspired by the practice’s work for the London Centre for Children with Cerebral Palsy (LCCCP) in Haringey. The installation stimulates and encourages play through sounds, smells, movements and reflective surfaces.

© Paul Raftery
© Paul Raftery

The Milkshake Tree is part of the philosophy of learning through play, embraced at the LCCCP. Using specific education techniques, which were specifically developed for children with cerebral palsy or other movement disorders, the charity’s aim is to inspire disabled children to develop independence, confidence and self-esteem to achieve their full potential. The pop-up is named after a request from one of the children for a milkshake tree in their new Centre.

© Paul Raftery
© Paul Raftery
Floor Plan
Floor Plan
© Paul Raftery
© Paul Raftery

Located outside the NOW Gallery, the installation includes a ramped walkway bounded by a screen of timber fins combined with copper xylophones which can be played by the children as they pass by. The walkway wraps around a 12 sq metre gold mirrored cube with leaf-shaped cut outs, an Amelanchier tree and a glass prism in the centre creates a kaleidoscope of colours and light.

© Paul Raftery
© Paul Raftery
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "The Milkshake Tree / pH+" 23 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/791740/the-milkshake-tree-ph-plus/>
Read comments

0 Comments

···

Comments are closed

Read comments
© Paul Raftery

灵感来自脑瘫儿童训练装置的奶昔树 / pH+