ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Thailand
  5. FATTSTUDIO
  6. 2015
  7. Chef's Condominium Renovation / FATTSTUDIO

Chef's Condominium Renovation / FATTSTUDIO

  • 19:00 - 22 June, 2016
Chef's Condominium Renovation / FATTSTUDIO
Chef's Condominium Renovation / FATTSTUDIO, © Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin

© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin © Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin © Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin © Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin + 25

© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin

From the architect. The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya River in Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to the Asiatique Riverfront, sky train, highway, ferry terminal and influential node, Silom.

© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin

The original layout was simple but did not fit to the new family’s lifestyle. The owners are a mother and her youngest son, who want different things. There used to be a regular 38.5 square- meter studio unit with one bathroom, balcony and open-plan living area, where they had been living for over twenty years. They then decided to move to another unit in the same tower, where four units were combined together.

Diagram
Diagram

This double-duplex sits on the twelfth floor with an upper level, and has a city and river view on each side. The design was based on the client’s requirements for separate living spaces. By rule, the main entrance and exterior facade of the old dwelling can not be changed. I fixed two bathrooms next to the main service shaft position, however the sizes were adjusted. Next to the main entrance, the staircase was demolished and relocated to the left side of the living room. A quarter of the floor has opened into a double-height, exposed living room with a dining and kitchen area. The downstairs bathroom was shrunk down into a powder room. Beneath the stair, there is an L shape concrete bench with drawers and storage spaces. The upper floor is divided into two personal living areas, connected by a single corridor that leads to two bedrooms, two shower rooms, two walk-in closets and two private balconies.

© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin

In the end, the pair still live in the same unit as before, but it is more suitable for them now. It is flexible enough to allow more family members to live there with them in the future.

© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
© Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Chef's Condominium Renovation / FATTSTUDIO" 22 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/789963/chefs-condominium-renovation-fattstudio/>
Read comments
Read comments