ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Israel
  5. Neuman Hayner Architects
  6. 2014
  7. House in Tel Aviv / Neuman Hayner Architects

House in Tel Aviv / Neuman Hayner Architects

  • 03:00 - 15 March, 2016
House in Tel Aviv / Neuman Hayner Architects
House in Tel Aviv  / Neuman Hayner Architects, © Amit Gosher
© Amit Gosher

© Amit Gosher © Amit Gosher © Amit Gosher © Amit Gosher +38

House in Tel Aviv  / Neuman Hayner Architects, © Amit Gosher
© Amit Gosher

From the architect. The house was planned for a family of four. Two cubes separated by a passage combine into an “L” shaped house. The front cube, of double height space, holds the public areas: entrance, living room, kitchen, dining room (all on the ground floor) and a study on the first floor.

© Amit Gosher
© Amit Gosher

The passage, 4 meters wide, continues the patio, which is the center of the house, and separates the public wing and the private wing.

The rear cube, (the private wing) has 3 floors: The ground floor holds a living room, two children rooms, a laundry room and a guests w.c.

© Amit Gosher
© Amit Gosher

The 1st floor holds the master bedroom, and a bridge passage to the library (on the front cube).

1st Floor Plan
1st Floor Plan

The basement is well lightened and ventilated by a large patio, and holds a guest’s room, a safe room, and a storage room.

© Amit Gosher
© Amit Gosher

The bridge “casts a shadow” on the ground floor, enhanced by a 120 cm wide concrete strip. The kitchen island aligns accordingly. The bridge is composed of white pine wood, and continues as a strip into the master bedroom and the adjacent open bathroom, with concrete flooring on both sides. 

© Amit Gosher
© Amit Gosher

The tree barks cover the front yard, are also used in the passage and enhance the concrete strip. The swimming pool is covered by marblite and flows into a waterfall towards the bamboo trees. Dry bamboo is used as railings and outdoor walls. The house includes many hanged objects, like swings, as well as outdoor sittings and a bed in the children rooms.

© Amit Gosher
© Amit Gosher
Cite: "House in Tel Aviv / Neuman Hayner Architects" 15 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/783727/house-in-tel-aviv-neuman-hayner-architects/>
Read comments
Read comments