ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Vietnam
  5. Landmak Architecture
  6. 2016
  7. The Extend House / Landmak Architecture

The Extend House / Landmak Architecture

  • 20:00 - 7 March, 2016
The Extend House / Landmak Architecture
The Extend House / Landmak Architecture, © Le Anh Duc
© Le Anh Duc

© Le Anh Duc © Le Anh Duc © Le Anh Duc © Le Anh Duc +19

  • Architects

  • Location

    Vietnam
  • Architect in Charge

    Ta Tien Vinh, Truong Tuan Chung
  • Design Team

    Nguyen Thu Phuong,Vu Nam Son, Le Minh Hoang, Do Tho Ha, Bui HuyToan, Nguyen Hoang Hai
  • Area

    670.0 sqm
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

From the architect. In Vietnam, recent years, the house built in advance in new urban areas is popular. Although these urban areas are often located at beautiful position, the project owners do not often adequately investigate the needs and living habits of Vietnamese when building hundreds villas. They are mostly affected by the French architectural style which makes the buyers often reconstruct the space inside house.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

This house is a case. One difference from the neighbor's house is that it is connected from two Semi-D. Fence separating two Semi-Ds is removed, two garden spaces links together. We build an unclosed awning near the road and join two Semi-Ds with a bridge made of steel structure and transparent glass behind the house. That solution make the two Semi-Ds become a continuous block and yet maximize advantage of the view to golf course behind. We wanted to reconstruct the house become a mixture of architectural features: space for family, space for guests, space for events and all must be comfortable as a mini Resort.

Plan
Plan

The interior spaces are completely changed. In block A, a lift is used to make the vertical movement more comfortable and convenient.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

In block B, ladder is moved to other location, combines with the void in order to take light for the spaces near the neighbor's house.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc

Architects makes a research and transform the architectural details in the Vietnamese traditional houses as well as the main point of Buddhism (Vajrayana sect) to create:

• The tropical climate in the public spaces such as living room, bedroom, home working space, spa, etc.
• Buddhism marked space
• Meditation space
• The patio to meet friends with "screen" which is half open – half close
• The other details and partition walls with wooden spindles or natural stone made in the Vietnamese traditional villages, for example, Dong Ky village - BacNinh, NinhKhanh stone village - NinhBinh, Van Phuc silk village - Hanoi.

Elevation
Elevation

Finally all mix together, between local and contemporary, religion and daily life, privacy and community, the old and the new, the interior and exterior, close and open. And the last is the peaceful atmosphere when host comes home after leaving exciting life outside.

© Le Anh Duc
© Le Anh Duc
Cite: "The Extend House / Landmak Architecture" 07 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/783081/the-extend-house-landmark-architecture/>
© Le Anh Duc

越南土豪别墅是怎样改造的 / Landmak Architecture