ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Barn
  4. Belgium
  5. P L O E G architecten
  6. 2013
  7. Contemporary Barn / P L O E G architecten

Contemporary Barn / P L O E G architecten

  • 15:00 - 17 February, 2016
Contemporary Barn / P L O E G architecten
Contemporary Barn  / P L O E G architecten, © Amaury Henderick
© Amaury Henderick

© Amaury Henderick © Amaury Henderick © Amaury Henderick © Amaury Henderick +19

© Amaury Henderick
© Amaury Henderick

From the architect. The rural area, surrounded by old farms and castles, convinced us to conceive a building according the typology of the old fram barn of this area. So we worked with a roof pitch of 45° and bays of five meters.

© Amaury Henderick
© Amaury Henderick

In consultation with the landscape architect, we orientated the building, with respect for the old farm configurations, cross scheduled at the farmhouse.

© Amaury Henderick
© Amaury Henderick

In order not to create caricature imitation architecture, the building is conceived as a modern industrial building. The barn is constructed from a steel frame, the facade is finished with solid precast concrete panels and the roof is made of self-supporting steel roofing sheet. These materials had as an additional benefit to be very inexpensive.

Floor Plan
Floor Plan

The entrances to the building are happening through wooden sliding gates slipping behind the facade. By using wooden gates, the barn gets a warm touch.

© Amaury Henderick
© Amaury Henderick

For Natural lighting has been chosen to work with centralized light planes. The large central skylight gives an overload of light to the central space, while the polycarbonate north façade creates a constant pleasant lighting for the outdoor kitchen with a direct view of the surroundings.

© Amaury Henderick
© Amaury Henderick
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Contemporary Barn / P L O E G architecten" 17 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/782241/contemporary-barn-p-l-o-e-g-architecten/>
Read comments

0 Comments

···

Comments are closed

Read comments