ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website

Tianzhu Marketing Center / Tsushima Design Studio

  • 19:00 - 12 February, 2016
Tianzhu Marketing Center / Tsushima Design Studio
Tianzhu Marketing Center / Tsushima Design Studio, © Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa +18

  • Design Team

    Toshio Tsushima, Leroy Merks, Winnie Tam
© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

From the architect. Tsushima Design Studio creates a livable office and marketing center in Beijing, China.

The project is located in close proximity to Beijing International Airport, the site being linked by the Airport North Express Way and GuoDou 101. Its sub-urban location targets the virtually connected business community. Being on the doorstep of Beijing Terminal 3, it has the perfect location for our 24hr international work style.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

Breaking with the traditional office mode this livable office comprising mainly five qualities; Livable, Linked, Liberal, Lively and Landscape. These qualities are achieved through the interaction of architecture, landscape and interior. Generating a new working environment for the 21st century, the building showcases a truly transparent and liberal typology.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

A meticulously detailed glass facade is the only separation between the interior and exterior, symbolizing the encouragement of our lives outward, and ensuring that the working environment no longer consists of dull, enclosed spaces, but rather, livable and lively.

Floor Plan
Floor Plan

Using primarily natural materials like concrete, stone and wood throughout the project, together with the top floors sheltering the first floor, the lower part becomes a visual as well as a tangible part of its surrounding landscape.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

This landscape does not only provide a calm setting for the overall project, it is also key to breaking down the rough and rather loud environment of Beijing’s airports tax-free zone surrounding the project. An oasis in a concrete desert, embracing a glass box that catches the sunlight amidst its green surrounding. Simultaneously enabling employees to work in an open-plan office equipped with a variety of spaces similar to home.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

Areas designated for living, dining, gathering, bathing, as well as sleeping are no exception. The idea is that the building’s occupants will always find an area that suits their mood or work need, helping to spark creativity by eliminating stale, repetitive workspaces.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Tianzhu Marketing Center / Tsushima Design Studio" 12 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/781927/tianzhu-marketing-center-tsushima-design-studio/>