Carmody Groarke to Design New Members' Room for V&A Museum in London

Carmody Groarke to Design New Members' Room for V&A Museum in London, Sketch showing overlapping activities within the Members’ Room. Image © Carmody Groarke
Sketch showing overlapping activities within the Members’ Room. Image © Carmody Groarke

Carmody Groarke has won a competition to design the Victoria & Albert (V&A) Museum's new £1.3 million members' room in London. The practice, selected over a shortlist that included David Kohn Architects, Ordinary Architecture, SHH and Universal Design Studio, is offering a design that is "loose, relaxed" and "conversational" for members in a new space on the museum's fourth floor that overlooks the courtyard.

“We are delighted with the quality of the architects’ submissions," said V&A senior staff member David Bickle. "Carmody Groarke’s proposal created a stage not the performance, responding to our brief and the heritage of the Museum in a loose, relaxed, conversational way, creating a comfortable room for the Museum’s broad member constituencies and a framework for creative programming."

The new space is being built as part of the museum's Exhibition Road project. It is expected to open in late 2017. 

Cite: Karissa Rosenfield. "Carmody Groarke to Design New Members' Room for V&A Museum in London" 07 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/780027/carmody-groarke-to-design-v-and-a-museums-new-members-room-in-london/>