ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. ALTS Design Office
  6. 2015
  7. Ishibe House / ALTS Design Office

Ishibe House / ALTS Design Office

  • 17:00 - 6 October, 2015
Ishibe House / ALTS Design Office
Ishibe House / ALTS Design Office , Courtesy of ALTS Design Office
Courtesy of ALTS Design Office

Courtesy of ALTS Design Office Courtesy of ALTS Design Office Courtesy of ALTS Design Office Courtesy of ALTS Design Office +18

  • Architects

  • Location

    Shiga Prefecture, Japan
  • Architect in Charge

    Sumiou Mizumoto & Yoshitaka Kuga
  • Area

    119.0 sqm
  • Project Year

    2015
Courtesy of ALTS Design Office
Courtesy of ALTS Design Office

From the architect. The hope of this client is to live in a house just like a renovated warehouse. The type of houses is diversified into various kinds, and such a house is prevalent on the ground of financial terms. However, there’re problems as regarding heat insulation capacity and construction to convert a warehouse into a house. As a result, it costs the same amount as new construction. Therefore, we built a new house like a renovated warehouse pursuing diversified and productive open spaces.

Courtesy of ALTS Design Office
Courtesy of ALTS Design Office

The ground sits between old residential area and new land for sale in lots. And it’s an area enclosed by residential roads. We made a building like an existing warehouse at first, and designed it carefully as if the client renovated it. We made a white-cube inside the building and put rooms needed privacy inside the cube. In doing so, we valued the connection of the inside and the outside. We made a splitlevel house, and dare to make non-exclusive rooms on floor planning. We created open spaces so that the client can arrange them to suit the lifestyle.

Courtesy of ALTS Design Office
Courtesy of ALTS Design Office

We could take account the durability and the environmental burden because of new construction. In addition to that, we could add temporal complexity as if it were an existing building. Then we hope that the client lives a spiritually affluent life in this house adding depth to it.

Courtesy of ALTS Design Office
Courtesy of ALTS Design Office
Cite: "Ishibe House / ALTS Design Office " 06 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/774830/ishibe-house-alts-design-office/>
Read comments
Read comments