ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Educational Architecture
  4. Spain
  5. Gradolí & Sanz
  6. 2015
  7. Escola Gavina / Gradolí & Sanz

Escola Gavina / Gradolí & Sanz

  • 05:00 - 21 July, 2015
Escola Gavina / Gradolí & Sanz
Escola Gavina / Gradolí & Sanz, © Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio

© Mariela Apollonio © Mariela Apollonio © Mariela Apollonio © Mariela Apollonio +21

  • Architect Collaborator

    Carmen Martínez Gregori
  • Structural Engineering

    VALTER, Valenciana de estructuras
  • Installations

    Pablo Gómez Sanchez
  • Quantity Surveyor

    Francisco Vallet Ferrer
  • More SpecsLess Specs
© Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio

From the architect. The expansion of educational facilities of the "Escola Gavina" involving the construction of a pavilion which can host all type of mass events (meetings, parties, theatrical and musical performances, etc.) in addition to regular use as sports ground.

General Floor Plan
General Floor Plan

The program comes complete with one music and one psychomotor rooms.

The existing building dates from 1980 and was designed by architect Manuel Portaceli. It is a quadrangular prism with the portal frame marking composition. The architects partially empty the volume while they preserve the rest of the structure, a solution reminiscent of the work of Terragni in Como (Italy).

© Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio

The composition of the new building reinterprets the original keys with different constructive solutions: quadrangular prism structure with concrete walls solving the recesses (corresponding with access) with overhangs of these walls without permanence of the structure.

© Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio

The projected building is located in the free part of the plot, in the western part, and they redesign of the access and circulation to generate a new central wooded area located between the original building and the one that they project.

© Mariela Apollonio
© Mariela Apollonio
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Escola Gavina / Gradolí & Sanz" 21 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/770438/escola-gavina-gradoli-and-sanz/>
Read comments