ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Schools
  4. Malaysia
  5. iP.LCW
  6. 2015
  7. Alice Smith School Jalan Bellamy / iP.LCW + MvS Architects

Alice Smith School Jalan Bellamy / iP.LCW + MvS Architects

  • 20:00 - 30 June, 2015
Alice Smith School Jalan Bellamy / iP.LCW + MvS Architects
Alice Smith School Jalan Bellamy / iP.LCW + MvS Architects, © Lin Ho Photography
© Lin Ho Photography
  • Architects

  • Location

    69, Jalan Bellamy, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Collaborators

    MvS Architects
  • Area

    815.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Lin Ho Photography
© Lin Ho Photography

From the architect. The project arises from an educational and development plan for Alice Smith School - a British international school in Kuala Lumpur, Malaysia. Through this development, the master-plan was designed to carefully phase in a series of new buildings and renovation projects over a seven year period. Phase one involved the design of a Cafeteria and a One-Stop Centre for parents. These facilities are housed in a new two storey building with a roof garden. This building, pictured here, provides a gateway to the school while its program offers support for students and parents alike.

© Lin Ho Photography
© Lin Ho Photography
Section
Section

The Cafeteria and One-Stop Centre comprises a ground level open air shaded cafeteria, which seats 200 children for meals, is serviced by an industrial kitchen that also provides catering for the balance of the campus. Rising over a sunken play area to the east is the vertical circulation stack of the building that is made up of an dynamic external stair adjacent to the elevator. On the first floor, the building houses a parents deli and other programs for staff and parents including the administration office, transport office, parent teacher meeting rooms, uniform shop and toilets.

© Lin Ho Photography
© Lin Ho Photography

The façade leans out over the adjacent sporting area, shading itself from the hot tropical sun, while three trees on the roof keep the overall structure cool and provide an area of respite elevated views of the campus. The variegated façades of the building are a metaphor for an education which encourages the simultaneous development of unity around a common curriculum, and individuality around the personal development of each and every student.

© Lin Ho Photography
© Lin Ho Photography
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Alice Smith School Jalan Bellamy / iP.LCW + MvS Architects" 30 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/769393/alice-smith-school-jalan-bellamy/>
Read comments

2 Comments

Croco Dile · July 01, 2015

This building is screaming in your face. Why ?

anon · July 01, 2015

I thought the submitting architect is Lee Chor Wah Architect. Hafiz Hamzah is just an employee(designer) in iPartnership-from the company website.

Is this proper to claim credit in such a manner?

···

Comments are closed

Read comments
© Lin Ho Photography

马来西亚 Alice Smith 学校 / Hafiz Hamzah