Epean Studio / Fei Wang

© Courtesy of Wang Fei

Architect: Wang Fei
Location: ,
Client: Epean China
Collaborator: Epean China
Area before renovation: 600 sqm
Gross Floor Area after renovation: 1,400 sqm
Structure: Zhang Jiancheng
Project Year: 2010
Photography: Shui Yanfei, Wang Fei

original building

Epean China is a leading exhibition design company in Shanghai, China, and they wish the new office show their specialty and characteristic, with new working and exhibiting culture. The new office is renovated from an old warehouse of 600 sqm, 7.2m high, partially 10m high. Since the entrance is set and windows vary on different walls and the office will house 100 staffs, the design is very challenging. The new office is divided into 3 parts horizontally, and 2levels for office rooms and 3 levels for open design studio respectively.

© Courtesy of Wang Fei
exploded axo

All horizontal slabs are attached with columns and away from exterior walls to get flowing natural light and ventilation. A 8-meter high diagonal screen wall cut in the central open space to create the balance between the front and back. A grand staircase diminishes from 4m wide to 2m while rising, creating strong Anamorphic visuality and connecting all 5 different horizontal levels from left, right, front and back. The staircase continue diminishing to 1.5-meter wide after turning 180 degrees following the tall wall to connect the big conference room, opening up and as floating above cloud. A very unique simple and dynamic working, communicating and exhibiting space is created, by simple but sophisticated spatial arrangement, pure details with visual and corporal perception.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Epean Studio / Fei Wang" 03 Aug 2010. ArchDaily. Accessed 26 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=75825>
  • James

    Very impressive!

  • Ben

    Just love it!