GAPs / NRM-Architects Office

© Kenichi Suzuki

Architects: NRM-Architects Office / Shunichiro Ninomiya + Tomoko Morodome
Location: Aichi,
Site area: 190.03 sqm
Building area: 89.43 sqm
Total floor area: 205.56 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Kenichi Suzuki

This is a two families house in a tight site, so we had to keep the construction as simple as we could, designing a 3 levels rectangular volume, where the inner courtyard was the heart of the design, inserted over the 3 levels.

ground floor plan
second floor plan
third floor plan

The clients were an elderly and a young couple, with interests on the amount of storage and design respectively, so the division had to be clear and efficient, living the ground floor for the old couple and second and third for the young one.

© Kenichi Suzuki
© Kenichi Suzuki

Two families’ gap was solved with architectural gap.

Cite: "GAPs / NRM-Architects Office" 26 Aug 2010. ArchDaily. Accessed 24 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=74585>
  • Omikey

    Dogs must enjoy the contemporary Japanese design… they see in black and white.

  • Chris

    I really like the design and programming. It carves out its own space with neighbors on every side. Pretty sure I would go nuts inside the monochromatic interior though. I would look out of place sitting on the couch, bottle of Sierra Nevada in hand.

  • Pingback: 有限空間的巧妙利用 – 雙家庭住宅 GAPs — KAIAK.TW | 城市美學的新態度

  • leneln

    You can’t put things in this style house,I think.

  • http://uptodayarch.blogspot.com up_today_arch

    Every Japanese house is separate universe… I like them…