Family House in Zellerndor / Franz Architekten

Eas View © Franz Architekten

For this family house, Vienna-based architecture firm Franz Architekten has divided the typical programmatic elements of a farmhouse – the residence, barn, and stables – into separate entities.  Arranged as a series of shifted boxes, the dwelling consists of three independent components measuring 6.6m by 16.6 m.  These volumes are connected with the main circulation path, a glazed hallway.

More images and more about the residence after the break.

End of Hallway © Franz Architekten

Upon arriving at the residence, the first volume reached is the parking/storage, followed by the volume holding the living and kitchen room.  The volume set farthest from the street holds the master bedroom, children’s rooms and bathrooms.

© Franz Architekten

The defined voids created by the shifting of the volumes provide the perfect space for a wooden terrace and a swimming pool between the sleeping and living volumes.  Gardens occupy the space between the parking volume and the living.

© Franz Architekten

via designboom.

Cite: Cilento, Karen. "Family House in Zellerndor / Franz Architekten" 18 Aug 2010. ArchDaily. Accessed 23 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=73955>